Saturnus happens

Advertenties

Afgelopen week was het de week van het ongeval van Gerard Joling, de fraude bij de FIFA, de dood van ‘Beautiful Mind’ John Nash en van het ongeval van Albert West. Saturnus speelde steeds een belangrijke rol in het astrologisch verhaal. Saturnus’ harde aspect is heel vaak astrologisch voor pech.

– Gerard Joling kampt met transit Saturnus inconjunct progressieve Zon en dat is, dat moet gezegd, een deprimerend transit, ook al gaat het voorbij (daarom is het een transit). Omdat Saturnus retrograde is, komt dit aspect nog eens twee keer terug, als om het in te peperen.

– John Nash had progressieve Zon vierkant Saturnus en dat is wat harder, omdat het symboliseert dat een periode in je levensloop tot een einde zou komen. Hij kreeg een ongeluk. Lees het verhaal over de man van A Beautiful Mind op Astropost.

A_Beautiful_Mind_(book)

– De FIFA heeft transit Saturnus oppositie de geboortezon, wat de kritiek van anderen spiegelt. Dat aspect komt dit jaar nog eens twee keer terug, omdat Saturnus (het is al gezegd) retrograde is. Het onderzoek is nog gaande, net als Saturnus… Op Astropost vind je er meer over.

– Albert West is geboren met Zon conjunct Saturnus. Deze week staat Neptunus recht tegenover de geboortepositie van Zon-Saturnus in zijn horoscoop. De zon met Saturnus en Neptunus staat symbool voor onvrijwillige afzondering. Je ziet ook Pluto vierkant Venus. Daar komt nog Transit Chiron (benodigde heling) bij met een frustrerend quindeciel met progressieve Mars (de planeet van de beweging). Hij was aan het trainen met de fiets voor zijn herstel, maar viel ongelukkig.

Van Joling en West zijn de geboortetijden onbekend. Hun Ascendanten en MC’s bieden misschien nog meer aanknopingspunten voor wat er de afgelopen week gebeurde.

Transits van Saturnus die harde aspecten maken, hakken erin als de zeis in de handen van de boeman. Transit van Saturnus die mooie driehoeken en sextielen maken doen het minder hard. Je kunt met mooie aspecten van Saturnus respect, status, vaste aanstellingen en een goede naam verwachten. Ook kun je er officieel mee trouwen, vader/moeder worden of een huis kopen waar je voorlopig niet uit zult vertrekken omdat Saturnus vastigheid biedt, net als de harde grond waar je ook keihard op kunt vallen. Van solide via muurvast tot van alle kanten beperkt…van ‘concrete’ tot ‘grounded’. Over Zon in aspect met Saturnus lees je meer in het artikel: LINK

Saturnus beweegt nog even tussen de laatste graden van Schorpioen en de eerste van Boogschutter in, de komende maanden. Saturnus bevindt zich in een overgangsperiode tussen de financiële beknotting en de rem op de groei in. We zijn nog niet uit de kou, ook wat het weerbeeld betreft niet. Maar je kunt in je persoonlijke horoscoop heel gezellig ‘astrologisch weer’ aantreffen. Kijk daarvoor eens naar de positie van Venus en Jupiter. Venus maakt het nu de Kreeft van de laatste week gemakkelijk. Zelf zie ik medio juni mooie transits van Uranus en Jupiter tegemoet. Ik heb medische check-ups in deze periode willen plannen, maar de agenda van de dokter had pas enige dagen later ‘tijd’. Gelukkig zijn er orbs:). Ik zou zulke mooie transits niet hebben als het herfstweer bleef, dus ik ga uit van weersverbetering. Uh, duimen jullie nog wel voor het weer, eigenlijk? Ik merk er niks van!

PS

Druk weekend voor de boeg, dus een vroege column!

Fijne week!

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten