Relaties en je horoscoop

Advertenties

OVER MOEILIJKE RELATIEASPECTEN IN JE HOROSCOOP

Welkom bij Astromarkt. Hier vind je het antwoord op de vraag of aspecten en posities in je geboortehoroscoop iets zeggen over je relaties en over de liefde in je leven. Vooral als relaties stuklopen of het moeilijk lijkt ‘de ware’ te vinden wil je antwoord op die vraag. Daarom gaat het op deze pagina vooral over de moeilijke kanten van relaties.

In  ‘Passen wij bij elkaar’ vind je de sterrenbeelden die goed en minder goed bij elkaar passen. Dan gaat het niet alleen om de zon in teken. Als je een Ram bent kun je Venus in Vissen of Stier hebben en Mars in Waterman of welk ander teken ook. Alleen als je bekend bent met je planeetstanden is het onderstaande voor jou een interessant artikel. Weet je de planeetstanden niet, dan kun je overal op het internet (gratis) een computerhoroscoop laten maken of je kunt zelf een sterrentabel kopen. Zie in het menu hierboven bij Links…

ZON, MAAN, VENUS, MARS EN RELATIES

Als je conflicten hebt tussen Zon, Maan, Venus en/of Mars kan het even duren voor je de juiste partner hebt gevonden. Soms moet je meer dan één langdurige relatie hebben voor je de juiste keuze maakt. En wat is die juiste keuzen dan?

Net zoals de posities in twee horoscopen kunnen matchen of niet (zie ‘Passen bij elkaar of matchen’ in het menu Horoscopen/Liefde en Sterrenbeeld), kunnen posities in je eigen horoscoop in conflict zijn met elkaar en een innerlijke strijd of probleem laten zien. Als het conflicten zijn met de planeten die van het grootste belang zijn in de liefde (Venus en Mars) of met de lichten (Zon en Maan, samen symbool van gezinsleven en huwelijk), dan wordt het soms moeilijk in de liefde.

CONFLICTEN TUSSEN ZON, MAAN, VENUS EN MARS

 Conflicten tussen Zon, Maan, Venus en Mars in de geboortehoroscoop hebben soms te maken met ervaringen die je meeneemt naar volgende relaties. Als je een nare jeugd hebt gehad met ouders die elkaar het leven zuur maakten zul je met een zeker wantrouwen aan relaties beginnen. En als je eens bedrogen bent uitgekomen en een niet al te optimistisch type bent begin je niet snel aan een nieuw mogelijk debacle. Maar ook minder zware ervaringen tellen mee. Als je bijvoorbeeld ontdekt hebt dat je iemand heel leuk vindt om mee uit te gaan, maar dat het misgaat zodra je gaat samenwonen, dan kies je er soms voor vrijgezel te blijven. NB Er is niets mis met die reactie op een ervaring zolang als je je er prettig bij voelt of er voordeel van ervaart. Anders zou je er wel iets aan doen, toch? 

  • Conflicten tussen Venus en Mars bij vrouwen duiden soms op een voortijdige sexuele ervaring die al dan niet fysieke pijn deed.
  • Maan en Venus conflicten geven aan dat je een ongewone behoefte hebt aan liefde en samenzijn. Niet altijd gunstig voor je keuzes…
  • Mars in conflict met Maan verwijst soms naar een jeugd vol ruzies en conflicten.

De Maan geeft je houding aan. Die houding heb je aangeleerd. Als je steeds bent verwend en in de lucht gestoken toon je meer zelfvertouwen. En als je doorlopend onaangenaam bent verrast zul je schrikachtig worden. Die houding neem je mee. Als de Maan botst met Zon, Venus of Mars krijg je door je houding conflicten in huwelijk, liefde en huisgezin.

  • Zon in conflict met Mars is één van de aanwijzingen voor scheiding bij vrouwen.

Er is een conflict in het beeld dat deze vrouwen van de man en de leider of baas hebben, misschien door de relatie met hun vader. Ergo, ze laten zich liever niet op de kop zittten, maar kiezen soms net die man uit met wie ze zullen moeten strijden om de eer.. Omdat de hemellichamen een vierkant vormen is er een conflict tussen beide typen. De vrouw is zelf diep in haar hart iemand die zekerheid en vastigheid verlangt. Maar ze wil ook een man die het initiatief neem, een échte man. Zelf kan ze soms agressief en eigengereid gaan optreden als die man niet doet wat zij wil dat hij doet. Of niet is wat zij wil dat hij is. Er is steeds ruzie over wie de baas is en de leiding neemt. Diep in haar hart is zijzelf de leider en zijzelf degene die zelfstandig zou willen handelen. Als ze trouwt is dat moeilijker te realiseren. Misschien dat in de toekomst dit aspect minder reden voor een relatiebreuk zal zijn. Maar dan uit het zich in de relaties met anderen in het algemeen. Als de ander aandacht wil wordt ze boos. Er is hoe dan ook geldingsdrang en de neiging tot competitie, ook in het huwelijk.

Het confict tussen Zon en Mars staat niet in het lijstje ‘scheidingsfactoren van mannen’. Kennelijk kunnen mannen met geldingsdrang gemakkelijker getrouwd blijven dan vrouwen…

 VOORBEELDEN HOROSCOPEN-RELATIES

Op deze site vind je beschrijvingen van Zon, Maan, Venus en Mars in de verschillende tekens (bij Horoscopen/Sterrenbeelden, zie menu). Een horoscoop is een mix van sterrenbeelden. Hieronder beschrijf ik voorbeelden van de combinaties ervan en van conflicten met Zon, Maan, Venus en Mars in de praktijk.

HOROSCOOP DAVID BECKHAM

David Beckham heeft Maan in Waterman, Venus in Tweelingen en Mars in Vissen. Hij voelt zich het best thuis bij een moderne, onafhankelijke vrouw (Maan in Waterman). Hij vindt intelligente, jonge of met de mode meegaande vrouwen leuk om mee te flirten (Venus in Tweelingen, een dubbelteken, wijzend op de kans op meer dan een relatie tegelijk of na elkaar). Omdat Waterman en Tweelingen harmonisch combineren is de kans groot dat hij een leuke vrouw vindt die onafhankelijk en slim is. Maar op sexueel gebied voelt hij zich aangetrokken tot iets romantischer types of avonturen. Allebei tegelijk wordt moeilijk. Er ontstaat dan meteen een vierkantsaspect, een conflict. De vraag is dan wat belangrijk wordt gevonden, Venus of Mars, liefde of sex. Uiteindelijk blijft bij het ouder worden Venus over, maar of het dan de eerste echtgenote is die over is gebleven…

PS De relatie met Rebecca Loos was volgens haar zeggen ‘puur sexueel’. 

HOROSCOOP BILL CLINTON

Bill Clinton heeft Maan in Stier en Venus plus Mars in Weegschaal. Zowel Stier als Weegschaal hebben volgens de traditie Venus als heerser. Wat voor vrouwtype Bill ook verkiest, het is altijd een vrouw met charme, talent en goede smaak. In dit geval is de ‘boosdoener’ Mars in Weegschaal. Het huwelijksteken Weegschaal is niet gebaat bij een ruziezoeker als Mars in de tent. Met Mars in Weegschaal loop je het risicio van huwelijkstwisten en ontrouw.

HOROSCOOP HILLARY CLINTON

Zijn vrouw Hillary heeft Zon en Venus in Schorpioen, Mars in Leeuw en Maan in Vissen. Ook bij haar een botsing tussen relatieplaneten. Venus en Mars vormen een vierkantsaspect. Bovendien staat Venus in Schorpioen moeilijk. Venus en Maan vormen op zich geen conflict, maar toch zie je een tegenstelling tussen de toegeeflijke, meegaande moeder de vrouw en de felle, hartstochtelijke en jaloerse Venus. Ze zoekt een sterke man (Zon in Schorpioen) en een man die leiding geeft (Mars in Leeuw). Die heeft ze gevonden, maar of het gelukkig maakte? Venus vierkant Mars kun je lezen als ‘liefdesperikelen’.

HOROSCOOP PRINSES DIANA

Prinses Diana had een reeks minnaars. Zij heeft Maan in Waterman vierkant Venus in Stier (wat wijst op sterke behoefte aan genegenheid en liefde). De trouwe, wat behoudende maar wel erotische echtgenote (Venus in Stier) versus de onafhankelijke moderne vrouw en moeder (Maan in Waterman) zijn beiden in haar horoscoop te vinden. Ze zal het moeilijk hebben gevonden te wennen in haar rol als echtgenote en moeder. Als echtgenote wil ze een trouwe man, als moeder een ‘modern’ huisgenoot. Trouw en ontrouw (Venus) vormen voor haar een moeilijk aspect (vierkant). Zij heeft deze aspecten ‘uitgeleefd’ in eigen ontrouw en de ontrouw van haar man.

HOROSCOOP MICHAEL DOUGLAS

Michael Douglas heeft Venus en Mars in Weegschaal (zie ook Bill Clinton) en de Maan staat zwak in Steenbok. Zijn plichtsgevoelens zullen het afleggen tegen zijn voorkeur voor mooi en leuk om te zien zodra de relatie langer duurt of de vrouw ouder wordt. Hij heeft dan ook een flink jongere nieuwe echtgenote.

HOROSCOOP BRAD PITT

Ook al staan Maan, Venus en Mars in hetzelfde teken, dan kun je nog met een scheiding of ruzie te maken krijgen. Brad Pitt heeft de drie hemellichamen in Steenbok staan. Alleen Mars staat daar goed. De Maan is er zwak. Toch wijst de plaatsing van Maan, Venus en Mars in Steenbok maar op één type. Als hij scheidt en hertrouwt zal het toch weer met een zelfde type zijn (een mooie beroemde vrouw, dus).

NIET BEROEMDE VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

 Vrouw: Maan in Ram, Venus in Kreeft en Mars in Weegschaal (getrouwd, wederzijdse ontrouw, echtscheiding, hertrouwd)

Vrouw: Maan in Stier, Venus in Weegschaal, Mars in Maagd (twee keer getrouwd, een keer ontrouw door partner, twee keer gescheiden)

Vrouw: Maan in Stier, Venus in Leeuw, Mars in Waterman (alle vaste tekens, toch twee lange relaties en twee keer geconfronteerd met ontrouwe echtgenoot). NB wel zon inconjunct Mars en oppositie Uranus als aanwijzing extra hiervoor.

Vrouw: Zon, Maan, Mars in Steenbok en Venus in Boogschutter. Een afwijking? In dit geval wijzen Zon en Mars vierkant Uranus op de echtscheiding.

Man: Zon en Venus in Ram, Maan Steenbok en Mars Boogschutter. Hij ontrouw, twee keer getrouwd.

RELATIEKEUZES MAKEN EN ASTROLOGIE

Ik leg al uit in het artikel over al dan niet bij elkaar passen dat het soms nodig is om een moeilijke relatie door te maken om te komen tot de juiste verbintenis. Misschien had je partner X wel nooit gevonden zonder de reeks A,B,C te hebben doorlopen! Misschien kun je zonder je nare ervaring met A (waarvan je iets hebt geleerd) niet aan B beginnen. Je zult hoe dan ook moeten leren van het leven…

De juiste keuze…Ik was lang geleden eens op een cursus astrologie. De astroloog vond dat een man die zijn vrouw en kinderen verliet voor een kustenares de juiste keuze had gemaakt. De vrouw met kinderen stond immers voor de Maan en de kunstenares voor Venus. Venus is een hogere vorm van liefde dan de Maan. Had hij voor de Maan gekozen dan had hij gedaan wat ‘men’ vond dat moest. Nu koos hij voor zijn geliefde. Onnodig te zeggen dat de man van de besproken horoscoop een oppositie tussen Maan en Venus had.

 Is dat nu juist, die keuze? De man had kennelijk in zijn persoonlijkheid een probleem als het de relatie met vrouwen betrof. Misschien voerde dat probleem al terug naar de jeugd (de relatie met zijn moeder). Maar in ieder geval: hij houdt van vrouwen in het algemeen (Maan/Venus). Hij twijfelt doorlopend tussen twee vrouwen (de oppositie). Is het niet dat hij moet kiezen tussen zijn moeder en zijn vrouw, dan is het wel tussen twee vrouwen die hij allebei graag wil. De maan stond onderin de horoscoop. Dus kwam hij naar buiten met Venus als de keuze. Maan ergens, diep van binnen, zitten die vrouw en kinderen te botsen met zijn keuze. Had hij ze maar alle twee kunnen hebben! Want nu wordt Venus straks ook weer de vrouw waar hij mee samenwoont. Ze zal trekjes van de Maan krijgen. De verliefdheid wordt heel gewoon, een dagelijks iets. En dan zal hij weer terugverlangen naar de verliefdheid van eerst.

WAT HEB JE AAN DEZE WETENSCHAP?

 Is er dus een oplossing? Nee! Leven is fouten maken en leven is leren. Met kennis en weten voorkom je niet dat dingen gewoon ´gebeuren´. Maar misschien oordeel je minder hard over mensen met dergelijke moeilijke aspecten. Sommige mensen hebben het van nature moeilijke in de liefde dan anderen…En je ziet dat terug in hun geboortehoroscoop in de moeilijke aspecten met Zon, Venus, Mars en Maan.

 

Reacties gesloten