Studies astrologie

Advertenties

Onderzoek naar de overeenkomsten tussen horoscopen

Horoscopen zijn verschillend, maar stemmen in sommige opzichten overeen. Op Astromarkt vind je de resultaten van een zoektocht naar wat mensen in bepaalde situaties of beroepen bindt. Astrologie en horoscopen zijn net zo gecompliceerd als mensen. Mensen komen om verschillende redenen en langs verschillende wegen tot een stijl of doel. Bovendien is het geheel van de culturele en sociale achtergrond samen met genen (!) en tijdvak een zware factor bij de keuzes die mensen uiteindelijk (moeten) maken. Dat maakt het niet gemakkelijk om astrologie in statistiek te vatten.

Toch heb ik een poging gewaagd om te laten zien waar  een thema en een astrologisch patroon samen kunnen vallen.  Astromarkt deed  studie naar de horoscopen van:

– mensen met overgewicht

– pausen en monniken (de katholieke/religieuze factor)

– zeer oud geworden en jong gestorven mensen (levensduur en horoscoop)

– winnaars van de loterij

– de ‘Martelaren van Algerije’

– beroemde tv-koks

– rokers en hun horoscoop

– transseksualiteit en horoscoop

– Ook deed Astromarkt honderden horoscooplezingen, waaronder die van artiesten en kunstenaars en de verbindende factor: het patroon van artistiek talent dat wordt gevormd door aspecten (mineur of majeur) tussen Maan, Venus, Neptunus en MC en posities in de erbij behorende tekens Stier, Weegschaal, Vissen en Kreeft. Op Art&Astrology (mijn Engelstalige blog) vind je vele voorbeelden!

– Astromarkt heeft eveneens onderzoek gedaan naar het verband tussen Saturnus-Neptunus mundane aspecten en een grieppandemie en naar Uranus-Pluto in de geschiedenis. Daarnaast is er een aanvulling geleverd bij de studie van de astroloog Carter naar ongevallen en horoscopen.

Mag ik ook nog wijzen op Astrology-love-romance.blogspot.com? Daar vind je meer over de astrologie van relaties. Tenslotte heeft Astromarkt kritisch gekeken naar het zogenaamde wetenschappelijk onderzoek van de ‘kunsten’ van een Belgische astrologe door skeptici met bijzondere onderzoeksmethoden in ‘Heksenproef’.

NB Astro.com bevat een research afdeling met zowel materiaal voor studie als uitkomsten van onderzoeken.

Reacties gesloten