Venus en de liefde

Advertenties

TIJD VOOR DE LIEFDE MET VENUS IN JE HOROSCOOP

Als er liefde in de lucht zit, dan zie je de liefde in de hemel:). Dat moet haast wel de conclusie zijn als je de voorbeelden ziet van horoscopen in tijden van huwelijk en scheiding. Venus is het symbool van de liefde in de astrologie. En liefde heeft vele gezichten. Het is daarom niet zo verbazingwekkend dat je allerlei soorten aspecten ziet met of van progressieve Venus of progressieve aspecten met geboorte Venus, als er veranderingen plaatsvinden in het liefdeleven bij het begin of het einde van een relatie. En natuurlijk zie je Venus ook in ‘beeld’ (in de horoscoop) als wordt getrouwd! Maar je kunt uiteraard ook trouwen zonder dat Venus meedoet (en dan zie je andere aanwijzingen, bijvoorbeeld i.v.m. verhuizen e.d.). Venus is de gevoelsmatige factor en geeft wensen, sympathie, houden van en voorkeuren aan. Hier zijn een paar voorbeelden van de combinaties die Venus maakt met de lichten en de planeten en wat de betekenis ervan kan zijn.

  • Zon-Venus lijkt te wijzen op de liefde in of van je leven.
  • Maan-Venus is een aanduding voor verliefdheid (in de stemming zijn voor de liefde).
  • Venus-Mars is voor passie.
  • Venus-Jupiter is perfect voor een feest, ook dus voor een huwelijksfeest.
  • Venus-Uranus is  voor spanning (al dan niet plezierig) en voor avontuurlijke kanten aan de liefde..
  • Met Venus-Saturnus en Venus-MC staan voor formele huwelijken (en scheidingen)
  • Venus-Neptunus is voor de romantische liefde of affaire (soms platonisch, maar dan meer in de vorige eeuwen dan nu; soms liefde voor een idool)
  • Venus-Pluto maakt liefde intens, een uitdaging en soms een probleem…

Deze aspecten geven niet per se aan dat je MOET trouwen of verliefd moet worden. Voor grote gebeurtenissen heb je altijd minstens 3 aanwijzingen nodig, trouwens. Toch kun je met Venus-Uranus nieuwe leuke dingen verwachten en kan Venus-Pluto je hebzuchtiger maken (soms omdat je financieel in de problemen zit en moeilijke keuzes moet maken). Maar als er een party is dan zie je Venus-Jupiter!

Hieronder staan een paar praktijkvoorbeelden.

HUWELIJKEN

1. Toen Prinses Irene met Prins Carlos trouwde had zij transit Saturnus oppositie progressieve Venus en conjunct progressieve Maan. Er zat een domper op (Saturnus) omdat haar ouders niet bij het huwelijk waren en (veel) later scheidde zij. Misschien is een huwelijk bij een transit van Saturnus geen goed idee.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/08/famous-couple-princess-irene-and-prince.html

2. In het jaar van het huwelijk tussen Diego de Rivera en Frida Kahlo had zij progressieve Maan driehoek Jupiter, sextiel MC en vierkant Venus. Ook stond de progressieve Maan nog driehoek progressieve Venus. Een mooie combinatie van veel huwelijksgeluk. Venus vierkant Pluto intensiveerde de gevoelens. Ze moet erg veel van hem hebben gehouden.

Het eerste huwelijk was in scheiding geeindigd omdat hij een affaire met haar jongere zuster had. Maar ze hertrouwden toch, in 1940. Haar progressieve MC conjunct Venus en PlutoT. Haar progressiee Maan conjunct progressieve Venus. En in de solaar Maan conjunct Zon en Jupiter op het MC. Dat waren opnieuw blije aspecten!

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2009/05/hard-love-life-of-frida-kahlo.html

3. Javier Bardem trouwde met  Penelope Cruz toen zijn progressieve Zon conjunct zijn Venus en Saturnus kwam te staan. Een formeel huwelijk met de vrouw die al zijn geliefde was.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/07/famous-couplesthe-jupiter-of-penelope.html

4. Toen Soraya de Sjah van Perzie trouwde (zij was 26) had ze progressieve Venus conjunct de Zon. Ze zou nooit een andere man trouwen…maar hij verliet haar omdat ze geen kinderen kreeg.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2009/10/keys-to-divorce-in-chart-of-soraya.html

5. Prins Charles trouwde met Diana toen zijn progressieve Venus conjunct Uranus stond en zijn progressieve Midhemel inconjunct Venus.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/07/princess-dianas-wedding-day-and-match.html

6. De huwelijksdatum van prinses Victoria van Zweden lijkt te zijn gekozen door een astroloog:). In de progressieve horoscoop staat de Ascendant vierkant Venus! Dat is een klassiek aspect voor een huwelijk.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/05/famous-couple-victoria-of-sweden-and.html

6. Progressieve synastrie

a. In de vroege dagen van het huwelijk tussen Edward VIII en Wallis Simpson was Venus aan hun zijde. Zijn progressieve VEnus stond oppositie haar progressieve MC. Haar progressieve Venus stond dichtbij zijn progressieve Zon.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2009/09/famous-couples-edward-viii-and-wallis.html

b. Toen Harald V zijn vrouw Sonja ontmoette stond zijn progressieve Zon samen met Saturnus (heer 7, huis van het huwlijk). Haar progressieve Venus stond incojunct zijn Mars. Zijn progressieve Mars maakte een driehoek met haar progressieve Zon en Saturnus.Zijn progressieve Venus stond vierkant haar progressieve zon. Het nogal gecompliceerde plaatje toont gecontroleerde passie en een periode van sterke liefde voor elkaar.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2009/05/famous-couple-harald-v-and-sonja-of.htm

7, Toen Priscilla Presley’s progressieve Zon vierkant Jupiter stond en Elvis Presley progressieve Venus conjunct zijn Maan had ontmoette het stel elkaar en werden ze verliefd.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2009/05/elvis-and-priscilla-presley.htm

8. Camilla ontmoette Charles voor het eerst met haar progressieve Venus conjunct Saturnus en vierkant progressieve Uranus. Hij schijnt haar niet te hebben opgemerkt, toen.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2009/05/prince-charles-and-his-camilla.html

9. Bij de dood van prins Albert had Koningin Victoria progressieve Venus vierkant Mars en stond haar progressieve Maan vierkant Midhemel. De belangrijkste aanwijzingen voor de nare tijd waren te vinden in de solaar: het vierkant van Zon en Saturnus en Neptunus conjunct Midhemel.

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/11/famous-couples-queen-victoria-and.html

10. Scheidingen veranderen levens. Zon-Uranus wijst in zo’n geval op vervreemding, Venus-Saturnus komt naar boven in de horoscopen van mannen na echt(Venus)breuk(Saturnus) en Saturnus-Saturnus combinaties illustreren de ‘final countdown’. Hier volgen wat voorbeelden van de horoscopen van mensen in tijden van gebroken harten en verbroken relaties:

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/08/venus-and-saturn-when-you-are-young.html

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/03/jesse-james-now-with-hob.html

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2009/11/divorce-for-princess-elena-of-spain.html

http://astropost.blogspot.com/2010/04/princess-madeleines-ended-engagement.html

11. Dezelfde Prinses Madeleine uit het artikel op Astropost in 2010, is op 8 juni 2013 getrouwd. Dat deed zij met o.a. Progressieve Venus conjunct Zon!

Reacties gesloten