Sterrenbeelden

Advertenties

DE TWAALF STERRENBEELDEN EN HUN BETEKENIS

220px-Beit_alfa01Welkom bij de twaalf sterrenbeelden. Klik op een van de tekens hieronder voor de uitgebreide beschrijving van de betekenis van Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in elk van de tekens van de dierenriem. Kwam je hier op zoek naar de horoscoop van 2015, dan klik je op deze link.

Selecteer het gewenste teken:

Ram Stier Tweelingen Kreeft Leeuw Maagd Weegschaal Schorpioen Boogschutter Steenbok Waterman Vissen.

Op deze pagina vind je ook uitleg over de sterrenbeelden (wat zijn het eigenlijk?). Voor het verschil tussen de sterrenbeelden aan de hemel en de astrologische tekens van de dierenriem raad ik je aan het artikel over de zodiak te lezen. Vergeet niet om ook iets over het teken op het punt tussen Zon en Maan en over de combinatie van de tekens van Zon en Ascendant te lezen! En onthoud dat mensen geen sterrenbeelden zijn. De tekens van dierenriem zijn een paar pagina’s in het astrologisch woordenboek! Je kunt op Astromarkt voorbeelden van duidingen vinden die dit illustreren!

 STERRENBEELDEN

De sterrenbeelden in de astrologie zijn twaalf schijven van de cirkel van de hemelboog. Het eerste sterrenbeeld begint als de lente begint, op 21 maart. Het eerste sterrenbeeld heet Ram. Dertig dagen later staat de Zon in het astrologisch teken Stier. De daaropvolgende tekens zijn Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Elk van de tekens heeft eigen kenmerken. De symbolen van de sterrenbeelden staan links op deze pagina, beginnend bij Vissen en eindigend bij Ram.

Bij Astromarkt vind je een beschrijving van de zontekens (sterrenbeeld van je verjaardag) en van de ‘vertaling’ van de posities van de Maan en planeten, Ascendant en Midhemel in de twaalf tekens van de dierenriem. Onder het kopje ‘Horoscopen/Liefde en sterrenbeeld’ vind je meer over de sterrenbeelden in de liefde en over het bij elkaar passen (of niet) van sterrenbeelden.

De kernbegrippen van de sterrenbeelden zijn:

 • Ram is snel en numero uno
 • Stier is bezitterig, niet al te snel en geduldig
 • Tweelingen is nieuwsgierig en contactueel
 • Kreeft is behoudend en traditioneel
 • Leeuw is leidend en aandacht trekkend
 • Maagd is service verlenend en kritisch
 • Weegschaal is diplomatiek en samenwerkend
 • Schorpioen is strategisch en verdedigend
 • Boogschutter is doelgericht en overtuigend
 • Steenbok is ambitieus en voorzichtig
 • Waterman is vernieuwend en spraakmakend
 • Vissen is idealistisch en gelovig

HOROSCOOP

Een horoscoop is meer dan een sterrenbeeld. Een horoscoop is het geheel van de posities in sterrenbeelden, de betekenis van de afstanden (aspecten) en de posities aan de hemel (dus in de horoscoop). Wil je meer weten over het duiden van horoscopen, kijk dan in het menu onder ‘Astrologie’. Klik op het sterrenbeeld van je keuze als je meer wilt weten over het sterrenbeeld en de lezing van de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC (Midhemel) in het sterrenbeeld. Of kies voor het nieuwe artikel over het sterrenbeeld van je midpunt Zon/Maan (het punt tussen je Zon- en Maanteken in). Voorbeeldduidingen van horoscopen vind je ook op Astromarkt!

 

Reacties gesloten