Sterrenbeeld Leeuw

Advertenties

 

TEKEN LEO OF LEEUW

Welkom bij het sterrenbeeld Leeuw (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Leeuw of Leo). Voor de andere sterrenbeelden klik je hier…

STERRENBEELD LEEUW, ZON IN LEEUW

De zon begint op 22 juli 2012 om 12:02 MEZT (zomertijd) in het teken Leeuw te lopen en eindigt deze reis op 22 augustus 2012 om 19:08 uur MEZT. Elk jaar is er een ander moment voor begin en einde van de periode van het teken Leeuw.  Als de zon in het astrologisch teken Leeuw staat wordt je een Leeuw genoemd.

Leeuw of Leo is een vuurteken en een vast teken. Bij de Leeuw hoort de Zon zelf. Het is het teken van vitaliteit, van leven, van in het centrum staan als de zon zelf, van de ster die de zon is en van leiderschap. Bij leven hoort een wil om te leven en je te manifesteren. Leeuw is er om de toon aan te geven, om de taken te verdelen en om de baas te zijn. Alles moet draaien om de zon. Omdat de zon het astrologisch teken Leeuw regeert draait bij de tekens alles het meest om de Leeuw. Het is het teken van levenskracht. Het hart valt onder het teken van de Leeuw.

Leeuw is een vuurteken en dat geeft een natuurlijke vitaliteit. Als ze zich prettig voelen zijn ze het zonnetje voor de mensen om hen heen. Op bewolkte dagen brullen ze en vragen ze negatieve aandacht. Als je veel invloed van het teken Leeuw in je horoscoop hebt zul je je eigenbelang altijd goed voor ogen houden.

Als jij een Leeuw bent, laat je op alle mogelijke manieren blijken dat je niet voor de poes bent, door:
– Opvallend hard pratend binnen te komen
– Lichamelijk op te vallen (bodybuilding beoefenen, bijvoorbeeld)
– Over je partner te bazen (ja, iemand moet toch naar je luisteren!)
– Eer en eerlijkheid boven alles te stellen
– Loyaal te zijn
– Boven de partijen te gaan staan
– Trots en arrogant te zijn
– (Te) dure dingen aan te schaffen

Leeuw is het vijfde teken. Bij het vijfde huis van de horoscoop horen show, spel en feestjes; eigenlijk alles wat glimt, glittert en glans heeft.

Beroemde Leeuwen: Barack Obama, Mabel Wisse Smit, Theo van Gogh, Fidel Castro, Cor Witschge (Pipo de Clown), Koresh (sekteleider), Begin, generaal Schwarzkopt (USA), Bill Clinton, Napoleon Bonaparte, Arnold Schwarzenegger en Mick Jagger. Aan deze opsomming zie je dat Leeuwen onderling verschillen. Wat hen bindt is de aandacht die ze (willen) trekken!

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN LEEUW

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Leeuw hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning.

MAAN IN LEEUW

Michael Gorbatsjov is een voorbeeld van iemand met de Maan in het teken Leeuw. Zijn vrouw Raisa is de uitwerking van dit symbool in zijn horoscoop. Heb je de maan in de Leeuw als vrouw, dan heb je er behoefte aan op te vallen, te stralen, de baas te zijn en je vorstelijk te gedragen. Als moeder ben je bazig, maar niet gemeen. Je vindt jezelf gewoon ook belangrijk en de kinderen moeten daarom weten dat je niet met je laat sollen. Je bent vaak buiten de deur te vinden, maar speelt ook graag met de kinderen. Helaas, met een paar slechte aspecten op deze maan (vooral als ze van Zon of Jupiter komen) lijk je al spoedig verwaand. Trots als een pauw loop je rond en je voelt je te goed voor de gewone mensen. Standsgevoel hoort ook bij deze maan!

Beroemde mensen met Maan in Leeuw: Raisa Gorbatsjov, Evita Perron, koningin Elisabeth van Engeland, Nancy Reagan, Ringo Starr, Margareth Thatcher en Robert Jensen.

MERCURIUS IN LEEUW

De planeet van de studie en de handel in het teken van het ego. Als jij je mond opendoet moet de rest wel stilvallen. Is het niet omdat je iets opvallends te melden hebt, dan wel omdat je het zo luidruchtig doet. Je hebt nobele opvattingen, maar soms kun je wat arrogant zijn in je meningsuiting. Als student houd je niet van details. Je moet vooral geen studie gaan doen als je hart er niet aan meedoet.

Als je de zon in Leeuw hebt hoef je niet ook Mercurius in Leeuw te hebben. Misschien kom je al sprekend heel anders over dan je eigenlijk bent en heb je Mercurius in Maagd of Kreeft. Dat maakt je dan kritischer of …je hebt een beter geheugen dan andere Leeuwen..
Mercurius in Leeuw hebben: Calvijn, Wisse Smit, G.W. Bush, Begin en Fokker.

VENUS IN LEEUW

Venus in het teken van het pronken, dat moet wel een juweeltje zijn. Met Venus in de Leeuw ben je trots op je geliefde of je wilt dat in ieder geval zijn. Als je eenmaal voor iemand hebt gekozen ben je trouw, want loyaal is royaal. En andersom: je geeft veel uit om indruk te maken op je geliefde. Jouw geliefde is koning (of koningin).
Als je zon in Leeuw hebt kan Venus in jouw horoscoop in Kreeft of Maagd staan. Dat maakt je dan in de liefde nucher en kritisch (Maagd) of het valt op dat je voor een Leeuw zo van gewone dingen houdt. Voor jou dan geen poespas!.

Venus in Leeuw vind je bij de prinsen Bernhard en Claus, Richelieu, Rubens (volupteuze vrouwen vallen wel op!:)) en Ghandi.

MARS IN LEEUW

Mars in Leeuw: dit is de leidinggevende soldaat. En als het niet kan, dan maar op een andere manier toonaangevend bezig zijn. Je bent heetgebakerd (bij slechte aspecten), maar ook vrijmoedig. Je strijdt met open vizier.

Beroemde mensen met Mars in Leeuw zijn: Pim Fortuyn, Al Gore, James Dean, Rubens en …Mabel Wisse Smit.

JUPITER IN LEEUW

Dit is het symbool van het geloof in het leven. Eén bonk zelfvertouwen, dat eens – als je met deze stand geboren bent en je ontwikkeld hebt – naar buiten zal komen. Dan kun je wel vervallen in show-off gedrag. Kijk eens wat een succes ik heb!

Jupiter in Leeuw treft je aan bij Shakespeare, Fellini, Bill Gates en Johannes Paulus II.

SATURNUS IN LEEUW

Saturnus is de rem. In het teken Leeuw remt Saturnus de vitaliteit. Op de een of andere manier is het dan de ernst van het leven en de zwaarte van het leiderschap dat de zonnige Leeuw doet versomberen. Respect is een belangrijk woord voor de mensen met deze stand. Zij blijven correct, altijd!

Saturnus in Leeuw tref je aan in de horoscopen van: Beethoven, Bill Clinton, Al Gore, Pim Fortuyn, Nelson Mandela, Evita Perron, Arnold Schwarzenegger.

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN LEEUW

ASCENDANT LEEUW

Met de ascendant in het teken Leeuw val je op. Je kunt dat doen als showfiguur, maar ook in het dagelijks leven. Je kleedt je bijzonder, je bent luidruchtig of je bent de baas: je staat in ieder geval in het middelpunt van de aandacht. En zo niet: dan zorg je er wel voor om aandacht te trekken!. Met afflicties (slechte aspecten) of in moeiljke tijden kun je arrogant en hooghartig overkomen. Terwijl daarachter misschien een klein hartje zit…Maar dat laat je niet zien. I’m the greatist (riep Muhammad Ali).

Tip: bekijk de combinatie van sterrenbeeld met ascendant!

Ascendant Leeuw hebben: Mick Jagger, O.J. Simpson, Marilyn Monroe, Al Gore, Rubens, G.W. Bush, George Pompidou en het liefdespaar Charles en Camilla en Muhammad Ali.

MC IN LEEUW

Jouw levensdoel is ster worden, het liefst de show stelen! En anders de baas worden. Het is de volgende personen gelukt: Calvijn, Moliere, Richelieu, Putin, Bruinsma en Fortuyn.

Terug naar boven

Reacties gesloten