Prince en zijn horoscoop

Advertenties

Wie Astromarkt al enige tijd volgt of het artikel heeft gelezen over het duiden van een horoscoop kent (zie de link onderaan), die weet dat ik de orb van een aspect nauw neem. Een vierkant reken ik gewoonlijk niet als het een vierkant is buiten de 85-95 graden. Zo gaat het ook bij de horoscoop van de deze week overleden Prince.

Prince_at_Coachella

De geboortezon van Prince stond wijd oppositie Saturnus en wijd driehoek Jupiter, maar deze aspecten reken ik even niet mee waar het gaat om het vaststellen van iemand’s belangrijkste kenmerken. Voor mij is het een ‘roepende’ Zon. Dat is een zon zonder majeure (grote) aspecten zoals de driehoek of het vierkant. Zo’n ‘roepende zon’ wijst op iemand met als kenmerk: het hoe dan ook de aandacht willen trekken (als leider – van de band-, als ster of als baas). Prince was een ster in de ogen van zijn fans.

Nu hij is overleden komen er ook rare verhalen over zijn sexleven naar buiten, waarbij de trilogie Vijftig Tinten verbleekt. Een huis met martelruimtes, dominant gedrag waarbij je hem niet mocht aankijken, een ex die het bed uit werd getrapt en vervolgens tegengehouden toen ze weg wilde…Zelfs Sylvana Simons kwam op de proppen met een verdenking van het houden van gang bangs. Wat zie je daarvan als astroloog terug? Hier is de horoscooptekening (geboortehoroscoop met posities op zijn sterfdag en de progressies).

prince

 

In zijn horoscoop zie je een belangrijke Mars. Mars is de planeet van ondernemen, actie en seks. In zijn horoscoop is Mars belangrijk omdat het de planeet van oriëntatie is (d.i. de eerste buitenplaneet die voor de zon uit rijst). in het 5de huis van plezier en spel) inconjunct heer 1, Pluto. Mars staat bij hem ook inconjunct Neptunus, heer 5. De combinatie van Neptunus en Pluto wijst nogal eens op iets mysterieus of onduidelijks.

Je vindt een artikel over Mars inconjunct Pluto op deze site (zie de links onderaan) waar ‘machteloosheid’ (de geketende vuist) in naar voren komt. Impotentie hoort eveneens bij Mars-Pluto. Het schijnt dat Prince gekweld werd door zijn geringe lengte (1meter 58,5) en er lang mee is gepest. Toen hij schatrijk werd, werd hij machtig en voor veel vrouwen interessant. Hugh Hefner (de man van Playboy) heeft net als Prince Mars in 5 inconjunct Pluto.

Ik ben niet van plan huis-tuin-en, keukenpsycholoog te gaan spelen dus ik ga eens kijken wat er speelde op cruciale momenten in zijn leven en hoe zijn Astro ID eruit zag.

KORTE DUIDING

Met Zon ‘roepend’, Mars rijzend voor de Zon, de Maan op het IC en Pluto op het MC zie je een ondernemend type dat soms wat snobistisch de aandacht opeist (misschien als huistiran, vanwege de enorme behoeftes en verlangens). De Vuur-Aarde combinatie van de elementen wijst op creatief zijn.

De Maan in Vissen maakt een driehoek met Neptunus. Het MC maakt de verbinding met Venus (112.5 graad aspect) en dat is misschien wat mager. Ik vraag me dan ook af of de geboortetijd van 6:17 wel exact zo in het geboortecertificaat stond. De Maan in Vissen zie je ook bij Michael Jackson. Dat Venus een nauw vierkant met Uranus maakt geeft een sterk gevoel voor ritme aan (en voor liefdesperikelen, overigens). Het is een aspect dat je bij popartiesten vaker ziet. Einddispositor van het MC is Mercurius in Tweelingen, een mooi statement voor het gebruik van stem of pen in het beroep.

Met de Zon in Tweelingen, de Maan in Vissen en Ascendant Schorpioen heeft Prince een gecompliceerd en geheimhoudend karakter. (Zag je hoe gesloten zijn huis en studio eruit zien?).

Over de combinatie van Zon in Tweelingen met Ascendant Schorpioen vind je op Astromarkt:

De combinatie voor een intelligent onderzoeker, strateeg of wetenschapper met een sterke opinie. Jij bezit specialistische kennis en hebt diepgang. Een enkeling met deze combinatie leeft zich uit op sexueel gebied.

Hans Baumgartner (astroloog), Prince, Regiomontanus (astroloog en wiskundige), Horst Tappert (speelde ‘inspecteur Derrick’), Clint Eastwood 

Kijk eens hier (http://universal-tao-eproducts.com/mp/files/sun-moon_gemini-pisces.pdf ) naar de combinatie van Zon Tweelingen met Maan Vissen.

Het geheel van de horoscooptekening geeft aan dat het gaat om een gevoelig iemand met sterke geldingsdrang.

1996

Op de sterfdag van zijn zoontje (slechts paar dagen oud) stond transit Pluto quindeciel zijn geboortezon (1996). Dat is ‘astrologisch’ voor een sterke obsessie en een heftig drama. In de geboortehoroscoop staat Pluto quintiel de Zon (een aspect dat o.a. wijst op creatief overleven) en het parallel tussen Zon en Pluto laat zien dat dat quintiel belangrijk is. Je kunt bijvoorbeeld vindingrijk zijn in competitie of willen domineren op een creatieve manier. Daarna schijnt hij zich bekeerd te hebben tot Jehova’s getuige.

2016

Dit jaar had Pluto al eerder inconjunct de Zon gestaan. Het transit wijst op een periode van beproeving en levensgevaar. Op zijn sterfdag stond Neptunus inconjunct zijn progressief MC. Dat geeft zowel raadselachtigheid aan, als de kans op een overdosis drugs, alcohol of geneesmiddelen. Met Neptunus begint ook altijd het gemurmel en gefluister in de media. Ook hier op Astromarkt…

Tot volgende keer!

LINKS

http://www.astromarkt.nl/astrologie-leren-berekenen-html/duiden-van-een-horoscoop-html/ Hoe lees je een horoscoop? Je leert het op Astromarkt

http://www.dearbrutus.com/angularity.html De hoekposities volgens Brutus…Pluto op het MC is voor o.a. de snob…

http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-pluto-html/ Mars in aspect met Pluto wijst op ‘de drang om te overwinnen’.

http://www.astromarkt.nl/aspecten-orbs-html/ongeaspecteerd/ Wanneer is een planeet ‘ongeaspecteerd’ of roepend’ en wat betekenen ze dan?

http://www.astromarkt.nl/declinaties-parallel-en-contraparallel/ Over declinaties, parallel en contraparallel

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten