Eris, Neptunus en het vrije woord

Advertenties

Rotterdam_kunstwerk_vrijheid_van_meningsuiting

Het astro-journaal van de afgelopen week kan niet anders gaan dan over Ebru Umar, Astrologie en astrologen worden ook bedreigd, soms met de dood en vaak met het argument van vrije meningsuiting zwaar beledigd omdat het kan (want astrologen zijn gewoonlijk niet gewelddadig). Dat is 1 kant van de interesse. De andere is, dat het aardig is om te laten zien hoe de geboortehoroscoop, progressies en transits het gebeuren spiegelen. Daarbij wil ik een oordeel over haar persoon of karakter vermijden. Is het al niet moeilijk genoeg zonder dat de een of andere astroloog in je ziel gaat knijpen? Bovendien moet de astroloog ook voorzichtig zijn in dit land van de niet beschermde ‘vrije meningsuiting’. Het schijnt dat de agenten al voor de deur staan voor je tweet piept.

ERIS

Journaliste Umar, met zowel een Nederlands als Turks paspoort zit nu vast in Turkije na ‘belediging’ van president Erdogan, terwijl onverlaten intussen haar huis in Amsterdam hebben beklad, van binnen, door haar vijanden. Dat gebeurt haar met o.a. progressieve Zon oppositie Eris. Ik ben blij dat ik met Eris werk. Eris is overduidelijk het symbool van de tweedracht, de jaloezie en disharmonie. Eris is de boze fee.

Een oppositie met de Zon laat je glashelder dingen inzien. Met Saturnus zijn het je fouten. Met Jupiter misschien je onverdiende voordeeltjes. Met Pluto de gevaren.

Eris laat zien wie haar vijanden zijn. Haar geboortetijd is onbekend, dus zullen er vast meer aanwijzingen in haar persoonlijke horoscoop zijn behalve de transits van Pholus en Uranus die je in deze horoscoop ziet. Ik focus me even op Eris, Uranus en de Maan in Schorpioen.

ebru

BITCHY BUITENBEENTJE GECONFRONTEERD MET DE VIJAND

Wat opvalt is, dat Ebru Umar een ‘roepende’ Uranus heeft. Dat is een kenmerk voor een buitenbeentje. Met haar stellingname en haar positie als zowel Nederlandse als Turkse is ze dat zeker.

De Schorpioen-Maan geeft durf, moed en kracht. Vrouwen met een Schorpioen Maan kunnen zich bitchy (stekelig) gedragen en ook dat doet Ebru Umar. Daarom komen vrouwen met de Maan in Schorpioen vaak ver. Denk eens aan haar controverse met Ayaan Hirsi Ali. Ik ga er niet ver op in, maar het komt erop neer dat minister Verdonk van Umar hoorde wie Ali echt was, kort na de dood van Theo van Gogh.Typisch Neptunisch? Inderdaad.

NEPTUNUS, VAN GOGH EN AYAAN

Neptunus is de verbindende factor tussen Umar, Hirsi Ali en Theo van Gogh.

  • Ebru Umar heeft Zon nauw oppositie Neptunus
  • In de relatie met Van Gogh speelt Neptunus eveneens een rol. De Neptunus van Umar staat inconjunct de Zon van Van Gogh. (Haar Pluto maakt een vierkant.)
  • Buiten teken heeft Van Gogh Zon vierkant Neptunus.
  • Neptunus van Ayaan staat oppositie de Neptunus en Zon van Umar.

Je ziet dus een relatie tussen mensen die een bepaald imago (Neptunus) hebben maar niet per se degenen zijn voor wie je ze aanziet of voor wie ze elkaar aanzien. Ze hebben een gekleurd beeld van elkaar. Neptunus verhult, romantiseert en idealiseert. Neptunus is dubbel en schimmig als het monster onder de fraai rollende koppen van de zee. Later stelt Neptunus teleur. Neptunus is ook het symbool van het geloof (het onzichtbare, onverklaarbare). Het geloof was een factor in hun relatie. Onzuiverheid ook.

Iedereen heeft in principe het recht van vrije meningsuiting, maar in de werkelijkheid van vandaag is die beknot door bedreigingen en nu ook de kans op vervolging zelfs vanuit het buitenland. Het zijn dan juist de personen met Maan in Schorpioen*) die het risico durven nemen om ‘te ver’ te gaan. Het zijn zelden heiligen die ervoor kiezen confrontaties aan te gaan. Het zijn de buitenbeentjes en de zwarte schapen, de mensen waar je of VOOR of TEGEN bent. Astrologen horen neutraal te zijnJ. Als je alles met een helicopter-view bekijkt is alles logisch. Maar als je ergens middenin zit, dan schrijnt het.

Gelukkig zijn de weersvooruitzichten beter…

 

MEER LEZEN?

http://art-astrologie.blogspot.nl/2009/01/horoscoop-theo-van-gogh.html

http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-schorpioen-html/

*)Al hoeft niet iedere Maan in Schorpioen moed te tonen: http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-schorpioen-html/

http://www.astromarkt.nl/eris-astrologie-html/

Met Eris is er ruzie…

http://www.astromarkt.nl/zon-in-aspect-met-neptunus-html/

Wie ben ik en is dit het echte leven? Over dubbel zijn met Zon-Neptunus.

http://universal-tao-eproducts.com/mp/files/sun-moon_taurus-scorpio.pdf

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Rotterdam_kunstwerk_vrijheid_van_meningsuiting.jpg In Rotterdam verbeeldt dit kunstwerk ‘Vrijheid van meningsuiting’. Ik vond het een passend plaatje waar je over na kunt denken.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten