De astrologie van terreur

Advertenties

eiffel-bliksem

13 november 2015: een golf van terreur beroofde tientallen onschuldige mensen van het leven. Wat moet je zeggen over het drama in Parijs? Het is verschrikkelijk voor al die mensen die zijn getroffen door de aanslagen. Er zijn geen woorden voor deze wandaden. Het voelt zoals 11 september 2001, als een keerpunt in de geschiedenis, als oorlog.

Deze site gaat over astrologie en horoscopen. Laat ik daarom kijken naar de astrologische kant van 13 november 2015.

Terreur en oorlog passen in de astrologie bij Mars, Uranus en Eris. Dreiging hoort bij Pluto. Hier zijn links naar toepasselijke artikelen en columns in verband met deze terreurdaad:

 1. Op Astropost schreef ik over de Astrologisch Nieuwjaarshoroscoop (Nul Ram, 21 maart) en de samenstand van Mars (strijd) en Eris (tweedracht) in die horoscoop. Elke twee jaar is er zo’n conjunctie, maar niet altijd in de nieuwjaarshoroscoop. http://astropost.blogspot.nl/2015/03/grand-crosses-mars-eris-nuances-and-new.html Eris is net als Mars een symbool dat past bij gevechten.
  Over Eris: http://www.astromarkt.nl/eris-astrologie-html/
  Over Mars en Eris op Astropost: http://astropost.blogspot.nl/2011/01/mars-and-eris.html (vertaalknop rechts)
 1. Na het vierkant Uranus-Pluto en de Arabische lente herademt de wereld, zou je denken. De geschiedenis van de Franse revolutie laat echter zien, dat juist de jaren ERNA de jaren van terreur waren en dat die pas eindigden bij Saturnus vierkant Uranus. Voor ons is dat in 2021…Lees het hier: http://astropost.blogspot.nl/2015/03/uranus-pluto-aftermath.html
 2. In alle horoscopen van terroristen vond ik het aspect Mars-Uranus, ook in de horoscoop van de daders van de aanslag in Boston: http://astropost.blogspot.nl/2013/04/astrological-position-of-dzokhar.html . Over dat aspect Mars-Uranus lees je hier: http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-uranus-html/
 3. Le Monde geeft een tijdlijn van de gebeurtenissen gisteren: http://www.lemonde.fr/societe/article/2015/11/13/fusillade-meurtriere-a-paris_4809485_3224.html De horoscoop van die tijd (21:20 uur) en plaats laat Mars en de Maansknoop oppositie MC zien, wat wijst op samenwerking. Mars zie je vaak op de hoeken van horoscopen bij branden, schietpartijen en ongelukken. Mars is het symbool van verwonden, schieten en steken. Eris staat bovenin de horoscoop (symbool van tweedracht en oorlog), naast Uranus (symbool van het onverwachte en explosieve). Tussen Mars en Eris is een mineur aspect (157.5) en zo ook tussen Eris en het MC (22,5, semi halfvierkant). Mars en Eris samen op de meridiaan geeft een moment van mogelijke strijd en oorlogshandelingen aan*). Mineure aspecten wijzen op een situatie die je niet onmiddellijk ziet (zie: http://www.astromarkt.nl/aspecten-orbs-html/)
  paris-nov13-2015
 4. Er zijn overeenkomsten tussen horoscopen van schietpartijen: http://astropost.blogspot.nl/2010/03/importance-of-mars-in-shooting-charts.html (vertaalknop rechts)
 5. Eerder waren er de Charlie Hebdo aanvallen. Eris maakte een exact vierkant met het MC op het moment van de eerste schoten. http://astropost.blogspot.nl/2015/01/charliehebdo-charts.html

*) Ik zeg het vaak en herhaal het nog maar eens: horoscopen geven een astrologisch tijdbeeld en moet je zien in het licht van de situatie en de tijd. Overeenkomsten tussen horoscopen van terreurdaden zeggen niets over toekomstige moordpartijen. De situatie wordt gespiegeld door de horoscoop, het is niet de horoscoop die ‘dwingt’. De situatie van nu is die van Daesh (IS) met volgelingen binnen Europa die tot alles bereid zijn.

Mundane aspecten (die gelden voor de wereld) gelden in het bijzonder voor landen waarin de situatie en omstandigheden toepasselijk zijn. Maar we krijgen er allemaal, de een meer dan de ander, maar zeker ‘iets’ van mee. In die zin zijn we allemaal ‘Parijs’.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten