Uit de wind

Advertenties

Vanachter de met naaldvormige regendruppels bespikkelde ramen van mijn studeerkamer kijk ik uit op een strook heftige bewegende groene bomen: het is herfst, midden in de zomer. Gelukkig zit ik niet in de voortent, want met een progressieve Mars inconjunct progressieve Pluto ga je niet het risico nemen dat er een boom op je hoofd valt. Ik heb net, omdat het buiten toch nat is, een nieuw artikel geschreven over declinaties en de aspecten erbij: parallel en contraparallel. Ik noteerde tijdens het schrijven dat ik niet alleen Zon conjunct MC driehoek Pluto heb, maar ook Zon parallel MC en contraparallel Pluto. Dat haalt de combinatie Zon, MC, Pluto naar voren. De meeste interpretaties van Pluto zijn beangstigend of cru. En kijk nu eens hoe lief het planeetje eruit ziet op de foto van Nasa:

global-mosaic-of-pluto-in-true-color

Mogen we een beetje houden van Pluto, nu de ijselijke dwerg een groot hart blijkt te hebben? Pluto wordt geassocieerd met gevaar, maar je kunt het ook anders zien: Pluto staat symbool voor de stress en de kracht die je sterk maakt als het moet. Lievvvv…

Daarna bedacht ik, dat Mars inconjunct Pluto niet alleen staat voor machteloze woede of het maken van gevaarlijke vijanden, maar ook voor een overdosis fanatiek bezig zijn en stress. Dat is wel zo, de laatste tijd. We kunnen niet niets doen, of de hele dag babbelen of zonnen. Vanuit de vakantieplek hebben we alle mogelijke nieuwe auto’s bekeken, terrasoverkappingen en veel (heel veel) kampeerartikelen. We zijn bijna een bekend gezicht bij De Wit, waar je hond mee naar binnen mag. Onze Izzy trekt ons naar binnen en geniet in de winkelwagen van alles om haar heen. Wij ook. We kochten leuke lampjes, bijna een nieuwe tafel, een extra bench, kleren, een paella pan (nog ongebruikt) en (ergens anders) een apparaat dat draadloos de muziek uit de telefoon versterkt. We kunnen niet de hele dag blijven hangen, fietsen en wandelen. We zijn stadsmensen! We moeten die winkels in en we vinden een gebied waar je niet kunt shoppen op zondag een crime. Het lukt het ons al jaren nooit eens om meer dan vijf dagen achtereen rust te vinden op een vakantieplekje. Er zit onrust in ons allebei. We zijn niet geschikt voor seizoenplaatsen, jaarplaatsen en tweede huisjes.  Het is moeizaam ‘astrologieën’ in een caravan of hotel, dat ook. Je kunt er beter ook niets over zeggen, want al krijg je geen subsidie, sluit je niemand op en eis je niets van de buren, je wordt toch gezien als een gevaar voor de volksgezondheid (en voor jezelf). Astrologie is taboe. Maar ik las juist ergens dat Pluto-MC een aspect is om taboes bespreekbaar mee te maken:).

IMG_4226Astrologen vind je dus niet op campings, misschien op die ene – in Hongarije- na dan:) en kennelijk ging het daar niet al te best mee. Wat je er wel vindt, dat zijn van die enge wespen, muggen en horzels! Ik heb zoveel mogelijk rondgelopen als een zedige dame, met bedekte armen en benen, maar nu zitten er toch grote bulten in mijn nek en gezicht! Nu denk je vast: is DAT vakantie? Hmm….Ik kreeg eens als resultaat uit een ANWB-reisvoorkeurstest: u kunt beter thuis blijven! Dat was omdat ik o.a. had aangekruist dat ik de toren van Pisa niet zou ingaan als het risico dreigde dat hij zou omvallen binnenkort. Deze Boogschutter (!) kreeg als advies op zolder een solarium neer te zetten met buitenlandse hapjes en dito muziek en reisboeken te lezen. Is dat nu niet vreemd? Nee hoor (natuurlijk niet zeg! Dit is een astrologie site!:)

Even serieus: Mars inconjunct Pluto in progressieve horoscoop geeft risico op verwonding. Misschien zijn het enkel die insecten alleen maar. Het aspect wordt woensdag exact. Het is hopelijk net als met de code rood van het KNMI: de bomen waaien buiten, niet binnen. Blijf binnen en je bent safe! Ik ga binnenkort echter toch maar weer kamperen. Het is zo knus in die tent, ook als het regent! En ik wil die paella-pan proberen! Er zit ergens, diep van binnen, kampeerbloed te kruipen. Jullie horen volgende week hoe gevaarlijk dat was!

Blijf uit de wind! Ik lees net dat zelfs de tram in Amsterdam stilligt. Het zou de zwaarste storm in juli ooit zijn. Buiten ziet het rustiger uit juist (15:35 uur). Enfin: tot de terugkeer van de zomer!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten