Trouwe en ontrouwe sterrenbeelden – week 48

Advertenties

TROUWE EN ONTROUWE STERRENBEELDEN

Wat hebben Franco, Pinochet, Stalin, Paus Franciscus en Churchill (link naar Astropost) met elkaar gemeen? Ze zijn Boogschutters, net als Tina Turner (zie Astropost en Frank Sinatra. Ze delen met elkaar het thema van het astrologisch teken Sagittarius. Je vindt daar alles over op Astromarkt/Boogschutter. Over Boogschutter was er deze week interessant nieuws. Er is een onderzoekje gepubliceerd door een second date site (een site die getrouwde of gebonden mensen verbindt met anderen die een slippertje willen maken). Het bleek dat van de Scandinavische en Nederlandse leden er 2.5 keer zo veel geboren waren onder Steenbok, dan onder Boogschutter. Terwijl Boogschutter de vrijbuiter onder de tekens is en Steenbok het principe van de begrenzing symboliseert. Je kunt dus met Steenbok vast blijven zitten in een relatie die je niet genoeg avontuur biedt en als Boogschutter meer rechtstreeks gaan voor een relatie? Of is een Steenbok meer geneigd om lid te worden van een club van vreemdgangers en doet Boogschutter het avontuurlijker? Of kunnen Steenbokken gemakkelijker zo’n lidmaatschap geheimhouden en beginnen de meest Schutters er maar niet aan omdat geheimen op ze drukken? Of passen ‘slippertjes’ (wie slipt, kan vallen) meer bij het teken van de klim en de val (Steenbok) dan bij Boogschutter?

Je kunt zo’n uitslag op meer dan 1 manier verklaren, ook astrologisch maar het blijft een opvallend gegeven! Het is vast een bron van inspiratie voor Sinterklaasgedichten, ook. Sinterklaasgedichten kunnen best vals zijn! In Vrouw (van de Telegraaf) las ik een paar schrijnende gevallen van Sinterklaas-gedichten en surprises zoals een versje over een homoseksueel die uit de kast was gekomen (maar dat in werkelijkheid nog niet had gedaan, dus surprise!:( en andere bloopers. Maar je kunt nu dus ook scoren met Steenbokken. De hoorntjes op zetten bij anderen dan de Steenbok…oude bokken en groene blaadjes… De dichtwerkjes borrelen als vanzelf in me op:).

Voor de niet zo trouwe Boogschutter en de brave Steenbok mag het een troost zijn dat statistieken nooit omgekeerd kunnen worden gebruikt. Niet alle Steenbokken gaan vreemd. Niet alle Boogschutters zijn trouw. Ergo, niet alle Boogschutters zijn zo gul en aardig als Sinterklaas! Een horoscoop moet je zien in zijn context en een horoscoop is veel meer dan wat het astrologisch teken van de zon inhoudt. Die niet trouwe Steenbokken zouden een Venus in Boogschutter of Waterman kunnen hebben of Venus vierkant Uranus. Behalve het teken weten we niet veel meer van hen. Laten we dat maar zo houden en gezellig Sinterklaas gaan vieren met aardige gedichten en leuke pakjes. En als je het niet viert, dan wens ik je toch een gezellige week toe!

LINKS

Liefde en astrologie

Boogschutter Alles over het teken Boogschutter (Zon, Maan en planeten, Ascendant en MC in Boogschutter)
Relatieblog over ontrouw (over het onderzoek)

Steenbok Alles over Steenbok

Astromarkt eerder over Sinterklaas (Jupiter of Saturnus-symboliek?)

Relatie-blog over het onderzoek naar leden van second date site en hun sterrenbeeld waaruit blijkt dat veel meer leden Steenbok of Waterman ‘zijn’ dan Boogschutter of Schorpioen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten