De kleurenhoroscoop

Advertenties

Kaleidoscopes Laat ik deze column eens beginnen met een tip over computerhoroscopen: check eens die kleurenhoroscoop! Ik leg uit waarom (of niet:). Het plaatje van de caleidoscopen laat zien dat als je iets van een andere kant bekijkt, dat de kleuren dan verschuiven. Wat is nu het echte plaatje?

Computerhoroscopen zijn (soms gratis) composities van de verschillende tekens, posities en aspecten in een horoscoop op een rijtje. Ze lijken te passen, maar gaan vaak onderuit als je ze toepast op een ander persoon en dan nog eentje…Een heleboel algemeenheden en een overdosis mogelijkheden op een rijtje maken van de computerhoroscoop een ‘one size fits all’ die niet iedereen echt past.

Sommige computerhoroscopen vind ik iets ‘hebben’. Een voorbeeld ervan is de gratis korte versie van de ‘colorhoroscope’ van Astro.com, die wel kans ziet te focussen op de highlights. Als je iemand bent die gemakkelijk een totaalbeeld vormt uit een aantal gegevens, dan kun je je voordeel doen met zo’n computerhoroscoop. Maar ook die horoscoop heeft zo zijn beperkingen. Ik neem als voorbeeld de horoscopen van Bill Cosby (jarig vandaag) en van Prins Philip van Engeland.

BILL COSBY

De horoscoop van Bill Cosby op Astro.com is helaas een horoscoop zonder dubbel gestaafde geboortetijd. Bij de bronvermelding op de site vind je over het geboorteuur iets over een biograaf die 15.00 uur noemt en over een astroloog die zegt dat Bill Cosby zelf hem zei dat het om half een ’s nachts was. De genoemde mogelijke tijden op Astrodatabank sluiten niet aan bij de datum van zijn huwelijk (januari 1964), ongeveer tegelijktijdig met het begin van zijn wandaden. De ascendant, het MC, de graad van de Maan en bepaalde midpunten kun je niet zeker hanteren. Dan kun je het beste maar een daghoroscoop gebruiken (een horoscoop voor 12 uur ’s middags). Er zijn natuurlijk duizenden mensen geboren op dezelfde dag als Bill Cosby, maar niet op dezelfde plaats en hetzelfde uur. Het is daarom jammer dat we niet precies weten hoe laat hij echt geboren is.

Uit de posities van zijn geboortedag komt niet bepaald direct het beeld van een verkrachter en bedwelmer naar voren. ALS hij inderdaad geboren is op 12 juli 1937 (net als Lionel Jospin, de 165ste premier van Frankrijk) dan heeft hij veel zogenaamde ‘zachte’ aspecten (driehoeken en sextielen). Zachte aspecten zijn de aspecten van de ‘gemakkelijke weg’ of de ‘gemakkelijke uitweg’. Met zulke aspecten ga je niet direct de confrontatie aan. Keihard ergens voor gaan werken is ook niet de bedoeling. Soms vallen de dingen je ook zomaar toe, met driehoeken en sextielen. Soms vallen de dingen ‘van de vrachtwagen’:) (Rotterdammers snappen wat ik bedoel!). Bill Cosby is de man van het gemak. Met Venus sextiel Saturnus en Zon sextiel Maan zal hij getrouwd blijven omwille van de status, de kinderen en de ‘familie’, maar Venus staat wel in Tweelingen. Hij houdt dus van dansen, praten en flirten. Zijn voorkeur gaat ook uit naar vlotte jonge vrouwen. Met Mars in Schorpioen is hij bovendien hartstochtelijk. Die combinatie is niet handig. Om misdrijven te gaan plegen is ook nog een zwak karakter nodig of … de al te verleidelijke gelegenheid.

Het misbruik maken van zijn positie begint al snel na het huwelijk, leert Wikipedia. Dat is wanneer de progressieve Zon half vierkant Ixion komt. Ixion moet een belangrijke plek hebben in zijn geboortehoroscoop. Het is de planeet van de slechte gastheer en de ondankbare hond. Hij heeft in de geboortehoroscoop Zon quintiel Ixion (een creatief leren omgaan met ‘de slechterik’ in jezelf).

bill-cosby-guess

BILL COSBY COLOR HOROSCOPE

Ik heb voor het gemak een fictieve tijd gebruikt en de horoscoop op 11:54 uur gezet (berekend op basis van huwelijksdatum). Ixion staat dan op de Ascendant en beide in aspect met het heikele midpunt Venus/Pluto**). De progressieve Zon staat dan nu bijna exact conjunct Saturnus. Nu is het moment dat hij de feiten onder ogen moet zien: hij is erbij! Afgelopen week kwam uit dat hij al bijna 10 jaar geleden bekend heeft, drugs te hebben toegepast om een dame ‘gewilliger’ te maken.

Hij is vandaag jarig. Zijn solaar heeft de Zon vierkant Uranus (transit Uranus zal ook in 2016 zijn zon raken). Hij zit in een langdurige hectische periode van transit Uranus. Zo’n periode zet je wereld soms op zijn kop en zorgt voor niet altijd aangename verrassingen.

Terug naar het onderwerp ‘computerhoroscoop’.

Ik heb de color horoscope bij Astro.com gekozen voor Bill Cosby*) met een tijd van 11.54 (een horoscoop zonder tijd kan niet worden geduid). Kijk dan eens bij ‘The Roles You Play’ en ‘Background’, noteer de vetgedrukte karakteristieken en je vindt (vrij vertaald) achtereenvolgens:

  • Gretig, begerend
  • Steun zoekend
  • Plezier zoekend
  • Belangstellend, contactueel
  • Gebrek aan zelfvertrouwen (al lijkt het niet zo)

Je ziet 2x begeren/plezier en 2x contact zoekend met 1x gebrek aan zelfvertrouwen. Iemand die op gretig op plezier uit is en gemakkelijk contacten legt, maar weinig vertrouwen in de afloop heeft en daarom zijn toevlucht zoekt in hulpmiddelen…? Het is maar met welke kleur bril je kijkt. Je zou er ook een erg plezierig sociaal iemand uit kunnen halen. Dat is de persoon die we als vader in de TV-serie zien.

Men zegt dat je met (computer-)horoscopen alle kanten uit kunt maar deze horoscoop toont dus niet iemand die geweld gebruikt of super cool en beheerst is. Ik heb mijn eigen geboortedatum getest en die van anderen. Je ziet wel een (deel van het) karakter. Wat er uit voortvloeit is een tweede…Met dat in gedachten is het niet slecht om zo nu en dan eens een computerhoroscoop te proberen. Maar voor het echte werk is een echte horoscoop nodig en kennis van de achtergrond. Want neem nu de ‘color’ horoscope’ eens als horoscooplezing van de Engelse prins Philip…

PRINS PHILIP EN COLORHOROSCOPE

Prins Philip staat bekend als een botterik. Er is een lijst van zijn ongepaste en politiek incorrecte uitspraken op internet te vinden. Hij weet altijd wel iemand te kwetsen. Toch krijg je bij de colorhoroscope behalve een egocentrisch manipulerende aandachtstrekker eerst liefst 2x ‘sensitief’. Liefst zo gevoelig dat hij nooit zou willen kwetsen. Dat is een grappige misser, die niet te voorkomen is als je een computer teksten laat uitrollen. Er is zelden zicht op de eruit springende factoren… In zijn horoscoop staan zowel Mercurius als Mars Out of Bounds. Dat zet zowel communicatie als ijver/agressie in een ‘buiten spel’ positie. Zijn gepeperde (Mars) uitspraken (Mercurius) krijgen dan ook vaak een rode kaart! Hij heeft een scherpe (Mars) tong (Mercurius) op elk mogelijk niveau.

astro_2gw_2587_prince_consort_philip_adb.50933.12741

Wat ik met deze lange column wil zeggen is, dat je niet zomaar op je computerhoroscoop moet afgaan en altijd eerst de duiding moet doen zoals in het voorbeeld in de volgorde Astro ID, karakter, speciale aspecten en met oog voor het totaalplaatje. Pas dan worden computerhoroscopen interessant. En leuk! Neem ze niet al te serieus, beschouw ze als aanvullende hulp en doe eerst de horoscoopanalyse. Dan zie je dat Prins Philip Juno, Venus en Mercurius op cruciale plaatsen in de horoscoop heeft en Zon vierkant Saturnus. Dat ambitieuze aspect komt veel voor bij partners van troonsopvolgers en vorsten en bij dictators…De plaatsen die Juno en Venus bezetten wijzen op het belang van het huwelijk. En Mercurius, die al Out of Bounds is, is ook nog eens geplaatst op de horizon. Zo kom je in beeld vanwege je uitspraken…Daarbij is hij dan ook nog origineel (Mercurius driehoek Uranus)…

We zouden daar allemaal niets over weten als hij niet toevallig de partner van Koningin Elizabeth was. En Bill Cosby zou niet hebben kunnen doen wat hij deed als hij niet toevallig baantjes te vergeven had en veel fans had. Net als we niet zouden weten hoe dat Rafael van der Vaart Sabia de bons heeft gegeven (of andersom). Net als Sylvie heeft Sabia haar Saturnus in hard aspect met de Zon van Rafael. Zolang hij vrouwen in de leeftijd van Sabia en Sylvie blijft zoeken, blijft het tricky. Advies aan Rafael: zoek een vrouw van een paar jaar jonger of ouder! En kijk in ieder geval eerst eens naar de gratis try out versie van de Color Horoscope!:)

Tot volgende keer! En vergeet niet Astromarkt te liken op Facebook! Je kunt daar ook reageren op de column!

*) In week 49 schreef ik over hem:

ls er iemand van zijn voetstuk is gevallen, dan is het wel Bill Cosby (zie Astropost) met o.a. progressieve Mars inconjunct Pluto (en een mineur Mars-Pluto aspect in zijn geboortehoroscoop). Wat al in het vat zit, verzuurt eens…maar alleen als het kAn. Kennelijk was er alle gelegenheid! 

LINKS

http://astromarkt.nl/zon-saturnus-html/ Quote:

Harde Zon-Saturnus aspecten maken de partner ‘kleiner’. Ze maken het samenleven zwaarder en soms bijna onmogelijk. Toch kun je met zo’n Zon-Saturnus lang aan elkaar blijven hangen.

http://www.astromarkt.nl/out-of-bounds-html/

http://www.astromarkt.nl/astrologie-leren-berekenen-html/duiden-van-een-horoscoop-html/

http://www.astromarkt.nl/ixion-astrologie-html/

**) http://astropost.blogspot.nl/2010/03/venus-pluto-and-abuse.html

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten