Douwe’s horoscoop

Advertenties

ESC2016_-_Netherlands_Meet_&_Greet_09

Het is Pinksteren en dat is een feest dat niet teruggrijpt op de Keltische kalender. Het valt na Beltane (30 april, vruchtbaarheidsfeest) en voor Midzomer (21 juni). Het is de dag dat de christenen vieren dat de geest van Jezus verscheen aan zijn discipelen en dat zij begonnen met het verkondigen van ‘het woord’. Astrologisch kan ik er weinig mee. De meeste mensen in Nederland hebben geen idee waarom ze Tweede Pinksterdag niet hoeven te werken en hopen op een mooie Pinksterdag. Helaas worden ze dit keer teleurgesteld. Het is weer even herfst. Gelukkig maar, want ik verdraag hitte net zo slecht als mijn Franse bulletje, dat toch eigenwijs in de zon gaat liggen (net als ik).

Ik sla het Pinkstergebeuren dus even over en doe gewoon de ‘Keek op de Week’.

We hadden de terugkeer van Ebru Umar en de kortstondige arrestatie van Badr Hari. We zagen Donald Trump zegevieren. Als de Republikeinen winnen wordt hij de nieuwe president. Tegenstanders lijken vooral last te hebben van zijn boude uitspraken en haardracht. Dat is al net zo als in Nederland met Wilders. Vroeger (jaren 60) was het hebben van lang of bijzonder haar hip en de strakke coupe hoorde bij de conservatieven. Nu is het omgekeerd. Het lijk of met de Uranus-Pluto afflictie alles anders is geworden, links is oudrechts en andersom rechts de oude rebel en anti-establishment. Maar wie is nu de horoscoop van de week ‘waard’? Vandaag is het Douwe Bob, die toevallig op dezelfde dag jarig is als ik: 12 december. Hij heeft vandaag een Zon oppositie Pluto-dag, wat toch wel aangeeft dat er stress is, ook al lijkt hij altijd relaxed. Hij valt goed in de smaak bij de vrouwen. De Telegraaf bericht dat hij zou zijn ‘gevallen’ voor een Armeense concurrente. Tja…Wat wil je ook, met een ‘roepende’ Venus (zonder aspecten) en met Pluto rijzend voor de zon en Mars Out of Bounds. De Venus-Mars-Pluto prominentie wijst op de nodige intense passie. Yes, I love you, too…

Vanavond zullen we weten hoe hoog hij scoorde met wat voor mij tot nu toe het best klinkende liedje van Europa is geweest. De rest klonk zo lawaaierig en schel dat mijn hondje haar oren begroef in een dekentje. Als Douwe verliest, dan verliest de goede smaak. Dat zijn Mars oppositie de mijne staat wakkert het enthousiasme al aan, plus die Venus dicht bij mijn Maan voor de moederlijke gevoelens (…jajja) en dezelfde verjaardag ook nog…Ik ga voor Douwe. Geen idee waarom al die andere vrouwen ook voor Douwe gaan:). Het hebben van een belangrijke Venus en Pluto doet kennelijk wonderen.

Jammer dat zijn geboorteuur onbekend is, maar ook dan is het moeilijk te voorspellen hoe hij eindigt. Het schijnt dat omkooppraktijken en politieke kantjes de eindscore erg beinvloeden kunnen en ik ken de horoscopen van de andere deelnemers niet. Hier is die van Douwe’s geboortedag:

douwePS Fijn Pinksterweekend!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten