December Venus in Schorpioen

Advertenties

A_mother_showing_her_weeping_son_his_shoe_of_switches,_by_Cornelis_Troost

Vandaag mag je kiezen.

  • Voor wie de actualiteit een beetje teveel wordt is er een stukje over Venus (de planeet van de liefde) in deze column. Scrol gewoon down om aan de ‘toestand in de wereld’ te ontsnappen:).
  • Als je juist belang stelt in de actualiteit, dan lees je gewoon verder en krijg je aan het eind ook het stukje over Venus als je wilt.

ACTUEEL DEZE WEEK 

MARS-URANUS + JUPITER-NEPTUNUS=

Vorige week noemde ik op Facebook mijn onderzoek naar de overeenkomsten tussen de terroristen van deze tijd. Dat onderzoek heeft een niet echt verrassende uitkomst als je 1+1 = 2 telt (terreur + geloof= recente terrorist). Naast Mars-Uranus aspecten (incident/accident, het korte lontje) hebben 4 van de 6 ook Jupiter-Neptunus aspecten (geloof, fans, volgelingen). Eentje heeft alleen Mars-Uranus, eentje alleen Jupiter-Neptunus. De meesten hebben ook behoorlijk wat posities in de tekens van het geloof: Boogschutter en Vissen (die horen bij Jupiter en Neptunus).

Maak je geen zorgen als je beide aspecten ook in je horoscoop hebt! Cultuur en situatie maken het verschil. Albert Schweitzer (theoloog) en de Dalai Lama (Tibet) hebben dezelfde combinatie, net als Nicole Kidman. Deze filmster scheidde van Tom Cruise. De reden zou onenigheid over de opvoeding van de kids zijn: Rooms-Katholiek of …Scientology.

HOROSCOOP RECEP ERDOGAN

astro_245gw_3605_recep_tayyip_erdogan_adb_20151128.45481.2757Je ziet weer de combinatie Mars-Uranus naar voren komen in de horoscoop van de Turkse president Erdogan, Hij is geboren op 26 februari 1954. Erdogan’s horoscoop – volgens Astro.com – heeft een cruciale Uranus op de descendant (dat maakt hem omstreden) en Mars rijzend voor de Zon (de militair). Het is bekend dat Erdogan droomt van het vroeger kalifaat. Hij heeft Zon in Vissen en Maan in Boogschutter. (‘Your greatest resource is faith’ vindt http://universal-tao-eproducts.com/mp/files/sun-moon_pisces-sagittarius.pdf van deze combinatie).

Toen de Russische SU-24 werd neergehaald, stond de Maan oppositie zijn Saturnus en was zijn Zon in conflict met transit Mars (inconjunct), Saturnus (vierkant) en Neptunus (conjunct). Je zou denken dat het geen beste zet was, maar toch krijgt hij alle steun van Obama en de Navo. Ook de migratiecrisis en levert hem voorlopig alleen voordelen op, lijkt het. Dat zie je gespiegeld aan de positie van Jupiter bovenin zijn solaar voor dit jaar. Maar…de tijden veranderen.

su-erdo

Horoscoop van moment neerschieten van Russische SU-24 met eromheen de geboorteposities van Erdogan

De progressieve Zon van Erdogan staat inconjunct Mars binnenkort (een herhaling van dit Transit Mars inconjunct Zon) en dat is astrologisch voor een verloren strijd en vergeefse inzet. Daarna komt de progressieve Zon oppositie Saturnus (weer een herhaling van de aspectcombinatie op 24 november), gevolgd door een quindeciel met Neptunus (een focus op teleurstelling, uit balans en negatief.) Zijn progressieve Ascendant staat nu vierkant Uranus (spanning en verandering aan de horizon). Ergens in maart 2016 komt transit Uranus conjunct de progressieve Ascendant voor nieuwe verrassingen zorgen.

HOROSCOOP PUTIN

Vladimir Putin’s horoscoop staat al enige tijd online (http://www.astromarkt.net/horoscooplezingen-html/horoscoop-vladimir-putin-html/) . De laatste alinea lijkt bijna profetisch, want er staat:

“In de verjaardagshoroscoop van 2015 zie je Zon vierkant Pluto. Met Pluto word je uitgedaagd, onder druk gezet en getergd. Pluto wijst op weerstand ontmoeten. Er is in een periode met transit Pluto altijd stress. Hoe kan het anders, nu Rusland sinds een weekje actief deelneemt aan de oorlog in Syrië om Assad te steunen, tegen de wens van de VS in?”

Wereldpolitiek is gecompliceerd met veel spelers. Maar dat de Neptunus van Putin een hard aspect met de zon van Erdogan maakt, laat zien dat hij zich verkeken heeft op de man die net als hij criticasters laat berechten.

De horoscopen van Putin en Erdogan hebben merkwaardige onderlinge verbintenissen met de planeet van de diplomatie, sympathie en liefde.

  • Putin heeft Venus in Schorpioen.
  • Erdogan heeft Venus in Vissen.

De Venussen van de heren maken een aardig nauwe driehoek. Dat wijst op wederzijdse sympathie. Venus staat gunstig voor Putin in december (want conjunct zijn Venus) en ook voor Erdogan (want gunstig voor zijn Zon en Venus).

Maar… er is iets eigenaardigs, want de Venus van Erdogan staat inconjunct de Zon van Putin. Op Astromarkt (http://www.astromarkt.net/astrology_to_study-html/synastry-inconjunct-html/ ) lees je daarover:

‘Sun inconjunct Venus synastry: loving a person who just doesn’t seem to deserve it.’

Van iemand houden die het niet verdient…Maar ja, het zijn wel twee machtige mannen…dus hoe je dAt moet zien lijkt me voer voor discussie op Facebook/Astromarkt https://www.facebook.com/astromarkt/

Over naar Venus in december…

1024px-Venus_and_Jupiter_conjunction_March_2012.VENUS IN DECEMBER

Venus is de planeet van schoonheid, liefde, plezier, alles wat mooi en lekker is. Als je wilt weten hoe groot je kans op extra feestvreugde is, dan kijk je naar de positie van Venus. Tevredenheid en positieve gedachten vind je meer bij Jupiter. Beide planeten staan deze december zwak. Venus in Schorpioen maakt liefde sterk en intens, maar dat wordt al gauw een probleem als er jaloezie in het spel is. Jupiter (van ‘jolig’) staat zwak in het praktische teken Maagd. Dan krijg je van Sint bijvoorbeeld sokken met de tekst ‘Ik ben sexy’ (voor onder de wol) of een theedoek met een sexy man erop. Je bent gewaarschuwd!:)

Venus in Schorpioen is vooral prettig voor Kreeften, Vissen en Schorpioenen, maar ook voor Steenbok en Maagd. Het laatste teken is ook al gezegend met Jupiter in Maagd, vooral diegenen die geboren zijn tussen 14 en 17 september.

Dit staat er bij Schorpioen over Venus in Schorpioen:

“Kenmerkend voor Venus in Schorpioen is, dat er in de liefde geen compromissen worden gesloten. Het is hem of haar HELEMAAL en niemand anders dan die persoon. Het gevolg kan zijn dat er na een nare liefdeservaring niemand anders meer kan tippen aan het ideaalbeeld van de liefde. Dan wordt het een Venus in de woestijn! De keerzijde is alles, maar dan ook alles, overhebben voor de liefde en daarin (te) ver gaan. Ook dat kan pijnlijke toestanden met zich meebrengen. Gelukkig zullen de meesten met deze positie van Venus niet al te radicaal met de liefde omgaan. Heb jij Venus in Schorpioen? Dan ben je waarschijnlijk vasthoudend en fanatiek in de liefde. In de liefde zoek je uitdagingen op. En misschien ook in je (dure) liefhebberijen?

Venus in Schorpioen hebben: Anita Meijer, Vladimir Putin, Bill Gates, prins Laurent van België en Bruce Springsteen.”

Vanaf Sinterklaas staat Venus in het uitdagende teken Schorpioen en dat is gunstig voor wie van plan was sexy artikelen op het verlanglijstje te zetten. Op Kerstavond maakt Venus dan een sextiel met de gulle Jupiter. Heb je iets in je geboortehoroscoop of je progressieve horoscoop in de op of zeer nabij 22graden54 Maagd, Schorpioen, Stier, Leeuw, Waterman, Tweelingen of Steenbok? Plan dan je feestje op Kerstavond!

Tip: kijk ook eens naar het midpunt Venus/Jupiter. Het midpunt Venus/Jupiter staat op 5 december rond 12 graden Weegschaal, dus gunstig voor wie rond 5 oktober of 5 juni jarig is, bijvoorbeeld. Of kijk naar je eigen midpunt Venus/Jupiter: wanneer maakt de Zon een aspect met dit midpunt en is het een heel leuke dag?

Het leuke van de combinatie Venus + Jupiter is dat je plezier hebt (door te geven of te krijgen of te eten). Het minder leuke is, dat je WEER aankomt als je niet uitkijkt. Maar als dat alles is…

Fijne week, leuke Sinterklaas en tot volgende keer!

PS omgekeerd (zo denkt een Rus te hebben ontdekt) is er ook een Schorpioen op Venus!:) Zie je hem ook?

 

MEER LINKS en BRONNEN

https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Russian_Sukhoi_Su-24_shootdown#Shootdown

http://astromarkt.nl/venus-jupiter-html/

http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-schorpioen-html/

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten