Chiron met Mars en Pluto: AU!

Advertenties

Carnaval_environ_1900 Volgende week breekt het Carnaval los. Ik vind het altijd leuk om dan in Limburg te zijn (liefst ook op zondag bij de optocht in Maastricht) en mee te hopsen op de geluiden van de “zate hermeniekes”. Dat hopsen kan ik nu wel vergeten. Ik heb in de afgelopen drie maanden een aldoor beperkter actieradius gekregen en verblijf sinds een paar weken voornamelijk in de woonkamer thuis, met hulpmiddelen en pijnstillers.

Ik heb een lange lijst met transits en progressies die bij het ‘niet kunnen hopsen’ horen*), maar ik wil in deze column vooral het aspect met transit Chiron benadrukken. Chiron is het symbool van de gewonde genezer en van de pijnlijke realisaties. Chiron staat nu in de 19de graad van Vissen en maakt vanuit mijn eerste huis een aspect met mijn progressieve horoscoop. Daarin staat Mars inconjunct Pluto (het machteloze aspect). Chiron staat conjunct mijn progressieve Mars en inconjunct progressieve Pluto. Chiron en Mars naderen ook nog eens een vierkant met mijn geboortezon.

Chiron is het symbool van het ‘moeten helen’, maar om iets te helen moet er eerst iets stuk zijn. Je zou het ook andersom kunnen lezen: een waarschuwing voor ‘kapot maken’ door helers. Ik heb dan ook tegenstrijdige adviezen en diagnoses gekregen en wacht nu op de uitslag van een MRI.

Ik ben getrouwd. Wat mij gebeurt heeft effect op mijn man. Dat is te zien. De progressieve zon van mijn man doet mee: deze is conjunct mijn geboortezon en dus ook vierkant transit Chiron. Even schematisch:

Ik Progr Mars 19 Vissen Progr Pluto 19 Leeuw Geboortezon +MC 20 Boogschutter Transit Chiron 19 Vissen
Hij Progr Mars 11 Steenbok (vierkant rx Zon) Progr Mercurius 19 Boogschutter Progr Zon 20 Boogschutter

We zitten in hetzelfde schuitje.

Ik had iets dergelijks met mijn zus, voordat zij overleed (en dat bedoel ik niet zo pessimistisch als het lijkt). Haar progressieve zon stond toen conjunct mijn geboortezon. Allebei hadden we een transit van Pluto te verwachten met dat punt. Als je progressieve zon conjunct de zon van iemand anders komt, kom je elkaar nader en gaan jullie leefwijzen meer van elkaar afhangen. Uiteraard maakte haar ziekte veel indruk op mij, toen, en is het voor een echtgenoot niet prettig om werkeloos te moeten toezien als je vrouw pijn heeft.

800px-Sint-Servaasbrug_MaastrichtMaandag hoor ik hopelijk wat er mis is (en hoe het overgaat). Maar, als de experts het niet goed weten, tot wie moet je je dan wenden? Toevallig blijkt de kapel van Sint Servatius in Maastricht te huizen. Daar moet je zijn voor als een lichaamsonderdeel het niet doet. Zijn beeld staat op de Sint Servaasbrug. Dat komt dan goed uit dat het toch carnaval wordt!

NB De transits van Chiron zijn volgens mij geen goed voorteken. Meestal is er gelukkig meer dan 1 enkel transit in het spel als je echt iets onder de leden hebt. In mijn geval is dat dan ook zo*). Mars inconjunct Pluto geeft al aan dat er teveel kracht is gezet(een blessure of zoiets…). Ik hoor het nog, binnenkort. Jullie ook!

Voor meer over Chiron:

http://www.astromarkt.nl/chiron-astrologie-html/

http://www.astromarkt.nl/zon-chiron-html/

http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-pluto-html/

Voor meer over Maastricht’s carnaval:

http://www.missmurphy.nl/2015/02/carnaval/

http://www.mestreechtersteerke.nl/pagmooswief.htm

Een oude godin die op het Maastrichtse Mooswief lijkt is Befana: https://journeyingtothegoddess.wordpress.com/2012/01/05/befana/ In Italie is zij een goede heks die giften brengt met Kerst.

Het plaatje hierboven is van een carnavalsfeestje in 1900. In het midden zie je Sint Servaes.

*) Er zijn nog minstens 6 aspecten tegelijk bezig.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten