Venus-Saturnus

Advertenties

 

VENUS IN ASPECT MET SATURNUS

Aspecten tussen Venus en Saturnus verbinden twee symbolen die met elkaar in strijd lijken: de schoonheid en de ouderdom, de relatie en de muur, de liefde en verplichtingen, de sympathie en de reserves, de zachtheid en de harde grens. Een conflict tussen beide symbolen wijst op een conflict waar het de zekerheden in de liefde betreft en toont de nadelen van de liefde. Ik vind het lied ‘ Because of you’ van Kelly Clarkson een typisch Venus-Saturnus-lied, bijvoorbeeld. Denk eens aan de tekst: ’ Because of you I find it hard to trust not only me, but  everyone around me’ …Vanwege haar moeder’s verdriet over de scheiding van haar ouders is een jong meisje terughoudend in haar gevoelens. Zie YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yCuGqIhUaJE

Met dit aspect kan je hart op jonge leeftijd gekneusd of gebroken zijn. Je kunt met dit aspect zijn getrouwd omdat je ouders het zo wilden (vanwege de conventie) of omdat het netjes en correct zou zijn om het doen (bijvoorbeeld omdat er een zwangerschap bij betrokken was). Er is afstand, voorzichtigheid, angst, angst om te worden afgewezen en niet zelden een keiharde controle op de emoties en wensen. Er staat een muur tussen wat je zou willen en wat de werkelijkheid is. De realiteit en de harde feiten kunnen al jong alle vreugde hebben afgeremd. Je ziet al snel de fouten en de nadelen van een relatie. Je hebt kritiek op de partner, maar om er nu vandoor te gaan…dat gaat moeilijk, want je zit vast (aan de hypotheek, de kinderen, de schone schijn, etc.). Maar ook de ervaringen van je ouders (hun scheiding of hun slechte huwelijk) kunnen je dwarszitten.

Mensen die allebei een Venus-Saturnus-aspect hebben en met elkaar trouwen willen serieus samen oud worden. Scheiding doet ook lang pijn. Vooral mannen met Venus-Saturnus kost het toch nogal eens moeite trouw te blijven. Ze blijven om de verplichtingen bij hun vrouw, maar trouw (Venus) blijven (Saturnus) gaat ze moeilijker af. Prins Albert van Monaco heeft Venus half vierkant Saturnus. Hij wordt omschreven als een playboy en trouwde laat. Maar hoe minder schoonheden om je heen en hoe minder geld, hoe langer je trouw zal blijven. Al heeft jouw trouw altijd grenzen…en ben je je er tegelijk van bewust dat het zakelijk en nuchter bekeken beter is getrouwd te blijven. Omdat je afstand neemt van je gevoelens kun je (hoe ouder je wordt) erg zakelijk worden in relaties. Leeftijdverschil, verschil in rang of stand en andere zaken die afstand scheppen zijn niet ongewoon in Venus-Saturnus relaties. Kijk eens naar de horoscoop van Madame de Pompadour bij de horoscoopduidingen op deze site.

Jonge mensen hebben het met dit aspect niet gemakkelijk. Denk eens aan het jonge koppel Levi Johnston en Bristol Palin (dochter van Sarah Palin). Eigenlijk waren ze nog te jong om bij elkaar te moeten blijven vanwege zwangerschap  (en de conventie). Liefde en voorzichtigheid gingen niet hand in hand en de harde les was de confrontatie met de gevolgen. Andere synastrie aspecten als Mars vierkant Mars (vuur en later elkaar bestrijden) en zijn Saturnus vierkant haar  Zon (wat afstand schept) droegen niet bij aan het voortbestaan van de relatie. Levi Johnston heeft Venus en Mars voor de Zon uit lopen. Dat wijst op passie. Venus staat op Aries Point (Nul Ram) sextiel Saturnus staat in Capricornus (Steenbok), in eigen teken. Bristol heeft  Venus in Libra  (Weegschaal) vierkant Saturnus in Capricornus, met een Zon en Maan in Weegschaal (symbool voor niet alleen willen blijven). Beiden hebben dus een aspectverband tussen Venus en Saturnus. M.a.w. ze delen een aspect tussen Venus en Saturnus en hebben de nadelen van de liefde dan ook samen ondervonden. Ook al scheiden ze, ze blijven de ouders van hetzelfde kind. In het artikel over aspecten delen (samen hetzelfde aspectverband hebben), lees je over Venus-Saturnus:

Venus-Saturnus: je blijft bij elkaar zo lang als het kan, omdat liefde nu eenmaal een serieuze zaak is en als je scheidt, dan duurt het lang om eroverheen te komen. Gezamenlijke verplichtingen, verzekeringen, hypotheken en ouderschap zijn de verbindende factor.

Venus-Saturnus heeft (dus) ook zijn goede kanten. Het spreekwoord is dat je weet wat je hebt…en zekerheden zijn van belang voor Venus-Saturnus. Die zekerheden en verplichtingen kunnen de bindende factor zijn. Daarmee kan juist het Venus-Saturnus huwelijk het uithouden, waar anderen allang gevlucht zouden zijn. Al is het maar vanwege de financiele nadelen…

Venus-Saturnus-aspecten maken je het domweg niet gemakkelijk om te vertrouwen in de liefde, op sympathie en op gevoelens in het algemeen. Daarom bouw je andere zekerheden in. In de zakenwereld kun je met dit aspect goed boeren. Je bent immers van het type: vertrouwen is goed, controle is beter.

Mooie, representatieve vrouwen (zij die hun brood verdienen met hun uiterlijk) hebben zeer vaak Venus-Saturnus aspecten (vaak in combinatie met Pluto). Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Letterlijk…En als iemand zich bewust is van de tijd en leeftijd (Saturnus) in verband met schoonheid en charme (Venus), dan zijn zij het wel…

GORDON, GEERT EN VENUS-SATURNUS

Wel grappig dat Gordon en Geert elkaar in 2013 ’terugvonden’ bij het maken van programma’s met Venus-Saturnus thema’s als ‘FF geen cent te makke’ en over leven van het bedrag van de AOW. Quote van mij:

” Een beetje wederzijdse tolerantie is wel nodig, met die Saturnus van Gerard Joling oppositie de Venus van Gordon en omgekeerd de Saturnus van Gordon conjunct de Venus vna Gerard Joling. Venus van Gerard staat wijd vierkant Venus van Gordon. Saturnus van Gordon staat wijd vierkant Saturnus van Gerard. Het resultaat is een venijnige oppositie van Venus en Saturnus in de compositiehoroscoop. Misschien was het gezamenlijke huishouden van de twee een proefje van een ‘mariage de convenance‘ (een gelegenheidshuwelijk, een zakelijke verhouding)? Werkelijk met elkaar gaan samenwonen is af te raden als we hun horoscopen moeten geloven! Vandaar misschien de breuken tussen de twee…”

Reacties gesloten