Horoscoop Catharina de Grote

Advertenties

ASTROLOGISCHE KIJK OP CATHARINA DE GROTE

Dit is een analyse van de manier waarop de horoscoop van Catharina de Grote haar spraakmakende liefdeleven reflecteert. Catharina de Grote had vele minnaars. In de Hermitage in Sint Petersburg word verhaald dat ze met wellicht wel 70 jonge mannen het bed deelde. Er bestaat een documentaire over verloren (of door de Duitsers gestolen en verborgen) erotische en pornografische kunstwerken die zij in geheime vertrekken van het paleis had en die door de Duitsers gedocumenteerd werden. Het fotomateriaal is er nog, de kunst is mogelijk door niet met kunst bekende soldaten als Playboy gebruikt. Hier zie je een foto van een muurschildering in haar paleis, de Hermitage.

Catharina was geboren in het Duitse Stettin en trouwde met Peter III. Ze scheidde van haar man en een week later was hij dood. Vanaf toen verlangde zij het gezelschap van jonge officieren (allen lang en blond) en ik weet niet of de ‘liefde’ wederzijds was.

HOROSCOOP-ANALYSE

Wat in haar horoscoop verhaalt over de vele minnaars en de overdreven erotiek (de stoelen en tafels in de geheime ruimte hadden de vorm van geslachtsdelen)?

a. Venus is conjunct Maan. Ze had behoefte aan liefde en geliefd zijn. Ook had ze gevoel voor schoonheid en kunst. Zo hield ze ervan het volk te onderrichten door exposities en bibliotheken. Uiteraard kwamen de stukken uit de geheime kamers daar niet in voor.

b. Venus en de Maan stonden oppositie de Midhemel. Dat maakt de behoefte aan liefde en schoonheid van cruciaal belang.

c. Venus en de Maan staan in Tweelingen, het teken van ‘meer dan éen’ en het teken van de (eeuwige) jeugd (verbonden aan de jongeling Mercurius).

d. Mars rijst voor de Zon uit en staat samen met de Zon in het aardse teken Stier. Dat wijst erop dat ze een actieve en energieke kordate vrouw is die zich niet tevreden zal stellen met borduren en het lezen van romans.

e. Er is een Yod met Pluto in het achtste huis. Pluto is de apex van een combinatie van Mars, Saturnus en Pluto, de combinatie van de onnatuurlijke dood als thema in het leven (had ze haar man laten vermoorden?). De inconjunctie van Mars en Pluto wijst op buitensporig gebruik van macht, geld, invloed en geweld (lees daarover op Astromarkt). Het inconjunct tussen Saturnus en Pluto vertelt ons dat ze een nogal extreme overlever was. Daarover kun je ook meer lezen in het artikel over de Die-hards Saturnus en Pluto…(kies Astrologie/leren)

f. Het astrologisch equivalent van ‘veel’ is ‘Jupiter’. Deze planeet staat in het vijfde huis van amusement, kinderen, creativiteit, voortplanting en … minnaars.

g. Ik vergat bijna Venus inconjunct Uranus als aanwijzing te noemen. Dit aspect reflecteert buitengewoon (inconjunct) avontuurlijk/afwisselende (Uranus) sym- en antipathhieën en … gevrij. Lees erover op Astromarkt (bij Astrologie/leren)..of kijk een naar het Engelstalige artikel over ‘vuurwerk in de achtbaan’ Astropost (‘firework in the rollercoaster’).

Meer over Catharina op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Catharina_II_van_Rusland

De horoscooptekening van Catharina vind je op Astro.com

Reacties gesloten