Horoscoop Koningin Máxima

Advertenties

ASTROLOGISCHE KIJK OP KONINGIN MAXIMA

Prinses Maxima’s verjaardag is op 17 mei. Over niet al te lange tijd wordt ze Koningin van Nederland door haar huwelijk met Prins Willem-Alexander. Deze column gaat over haar horoscoop en de vraag of wat we zien (een enthousiaste mooie koninklijke functionaris:) overeenstemt met de beelden in de horoscoop.

TIJD EN ASCENDANT

De officiële geboortetijd van Maxima Zorreguieta is 20:05. Dat geeft een Ascendant Steenbok, die minder bij de enthousiaste uitstraling van de prinses past dan Boogschutter (bij 20:04:10). Bovendien staat Venus – planeet van de schoonheid en de charme – exact driehoek binnen teken met de Boogschutter Ascendant. Geboortetijden worden gewoonlijk op 5 minuten afgerond en dus is de Boogschutter Ascendant niet onwaarschijnlijk.

VENUS EN DE CHARME

Ik had het al over die Venus driehoek Ascendant, maar Venus is ook quatronoviel (een aspect van 160 graden) Uranus. Dat maakt haar net zo aantrekkelijk als bijvoorbeeld Victoria Beckham, die een hard aspect tussen Venus en Uranus heeft en Venus driehoek Ascendant. Mooie vrouwen en mannen die vrouwen aantrekken hebben Venus in verband met de Ascendant. Zo kun je meteen objectief vaststellen of je volgens de sterren mooi bent!:) Vergeet niet de mineure aspecten te proberen (22.5, 67.5, 157.5, het quintiel van 72 graden, het biquintiel van 144 graden enz.). Als Uranus meedoet (in aspect met Venus) dan krijg je iets speciaals.

Overigens hebben mooie vrouwen die mooi moeten zijn voor hun beroep nogal eens verbanden tussen Venus, Saturnus en Pluto, onder het motto: wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Ook Maxima heeft die combinatie in de horoscoop: Venus/Saturnus half vierkant Pluto. Zie ook:

http://astropost.blogspot.com/2010/09/charts-of-beautiful-women-and-venus.html

ZON-SATURNUS EN DE POSITIE

Behalve sprankelend en mooi is Maxima ook zakelijk en ambitieus. Met Zon conjunct Saturnus kan zij zich daarin spiegelen aan de vrouw van prins Filip (Mathilde) en aan de vrouw van prins William (Catherine/Kate), die ook een aspect hebben tussen Zon en Saturnus. Maxima’s Saturnus rijst voor de zon uit, wat aangeeft dat haar ouders en ouderschap een belangrijke rol spelen. De publieke functie en de status komen op de eerste plaats. Zon-Saturnus wijst ook op het leven met de beperkingen van het protocol (de hofetiquette). Zon-Saturnus-mensen weten vaak grenzen te verleggen en kunnen goed managen. Ze zijn erg plichtsbewust en kennen hun verantwoordelijkheden. Zie ook:

http://astropost.blogspot.com/2009/03/sun-in-aspect-with-saturn-managing-to.html

MAAN INCONJUNCT PLUTO

Een ander belangrijk aspect aan de horoscoop van Maxima is Maan inconjunct Pluto (beide in verband met de Ascendant).. Sarah Fergusson heeft eveneens Maan inconjunct Pluto. Zij ging zich te buiten aan het aanschaffen van dure spullen en at zich een tonnetje rond. Hoe dat aspect zich manifesteert in het leven van Maxima, weet ik niet. Maxima heeft nog steeds een mooi figuur en zal daar beslist haar best voor moeten doen. Met Maan inconjunct Pluto kun je behoorlijk streng zijn en je zin trachten door te drijven of het gevoel hebben dat anderen je proberen te dwingen in een bepaald keurslijf. Maar misschien is dat keurslijf (een korsetJ) wel een zelf bepaalde ‘ slanke lijn’.

Zie Astropost voor meer over dit aspect en over Sarah Fergusson:

http://astropost.blogspot.com/2009/04/effect-of-moon-inconjunct-pluto.html

http://astropost.blogspot.com/2007/12/birth-chart-sarah-fergusson-watching.html

Pluto staat in de horoscoop bovenin, in een graad van ‘uitbundige overvloed’ (Janduz, volgens Beeldgids van de dierenriem). Het is een graad voor mensen die wonderen bereiken door mensen bij elkaar te brengen. Er zit ook een keerzijde aan deze graad: dominantie.

JUNO

Het belang van haar huwelijk voor haar positie is duidelijk. Juno is het symbool van het huwelijk en de echtgenote. Maxima’s Juno, die een sextiel maakt met het roepende MC (elke mogelijke positie kunnen bereiken van hoog tot laag ivm huwelijk), ook in aspectverband staat met haar Zon/Maan en AC/MC. Ze is sterk gemotiveerd voor haar taak als echtgenote en het huwelijk staat bij haar op de voorgrond.

Verder wijst de midpunt combinatie Jupiter/Pluto half vierkant Venus op grote populariteit en een maatschappelijk geslaagd huwelijk.

VASTE TEKENS

Met 50% van de posities in vaste tekens (zoals Stier, Schorpioen, Waterman en Leeuw) en Zon Stier, Maan Waterman, is Maxima een doorzetter met een sterke wil.

Kortom, de horoscoop van een charmante sterke persoonlijkheid. Er is nog veel meer te zien aan de horoscoop van Maxima, maar dat laat ik aan jullie kennis en/of verbeelding over. Maar hier is wel de tekening van haar horoscoop met progressies en transits.  

LINK

http://www.astromarkt.nl/horoscoop-willem-alexander-html/

Reacties gesloten