Horoscoop Julian Assange

Advertenties

Over Julian Assange’s geboortehoroscoop

De autobiografie van Julian Assange, de man van Wikileaks, geeft 15 uur als geboortetijd. Eerder meldde een astroloog (link: http://mountainastrologer.com/tma/birth-time-for-julian-assange )dat een Australische ambtenaar 14:05 had gelezen in een geboortedocument. Later waren daar twijfels over ook al omdat het papieren bewijs of een foto van het document ontbreken en omdat Assange niet de naam Assange zou hebben gekregen bij geboorte (Assange is de naam van zijn stiefvader en die kwam pas later in beeld).
Astro.com (link naar zijn horoscoop) geeft een B-rating aan de tijd die Assange zelf noemt in de biografie.

ASTRO ID ASSANGE

Mars, Saturnus en Neptunus zijn het belangrijkst in zijn horoscoop.

1. Mars is het symbool van de strijd en staat in Waterman (teamwerk).Mars is met Saturnus het belangrijkst in de horoscoop. Reden:

a. Mars staat als de punt van een trechter tegenover de rest van de planeten en lichten, een beetje als de strijder of activist tegen de rest van de wereld:).

b. Mars staat op de meridiaan van geboorte (op het IC,  oppositie MC of Midhemel).

De zo prominente Mars maakt een biquintiel met Pluto.Het biquintiel, een mineur aspect van 144 graden, is een creatief aspect. Pluto geeft invloed, kracht, stress, verdediging en tactiek aan. Een creatief gevoerde machtsstrijd, dus.

Het sextiel van Jupiter met Pluto verhoogd nog eens het effect en wijst op succesvolle (Jupiter+Pluto) actie (Mars).

2. Dat Saturnus a. voor de zon uitrijst en b. op de Descendant staat, geeft het belang van ambitie en status aan.

3. Neptunus staat op de Ascendant. Dat zie je nogal eens bij vrijwilligers.

Het Astro ID met Mars, Saturnus en Neptunus op de hoeken is een beetje de blauwdruk voor de anti-held, de ambitieuze vrijwillige activist, de idealistische strijder die tegen een muur oploopt. Mars-Saturnus is de combinatie van de ‘de plicht doen’, van straf en discipline en van de held.

Zon/Maan half vierkant Mercurius geeft de boodschapper in hart en ziel, de man die gemotiveerd wordt door communicatie en… informatie.

Hieronder zie je de tekening van zijn horoscoop met progressies en transits. Het transit van Uranus vierkant Pluto zit gevaarlijk dicht bij een aspect met zijn geboortezon. De combinatie wijst op gevaar, stress en spanning. In bepaalde omstandigheden (en zeker die van Assange) gaat zo’n transit samen met een arrestatie. In die zin zit Assange voorlopig allerminst veilig met deze horoscoop.

Op 11 mei 2015 werd bekend dat het Zweedse Hogerechtshof heeft besloten de vervolging van Assange door te zetten. Dat betekent dat hij de ambassade van Equador, waar hij al 3 jaar geleden in is gevlucht,  niet kan verlaten.Dat gebeurde met transit Saturnus exact op zijn Ascendant en oppositie geboorte Saturnus. Saturnus is het symbool van de begrenzing. Wordt vervolgd…

ASSANGE EN BRADLEY

Julian Assange wilde naar het warme Ecuador, maar kwam niet verder dan de ambassade in London. Daar zal hij vast airco hebben, anders dan de Amerikaanse soldaat die hem de geheimen leverde voor WikiLeaks. Die zit voor de rest van zijn leven vast in een gevangenis vol met gangs. Voor hem, de leverancier van de informatie, is beduidend minder sympathie dan voor boodschapper Assange. Toch lijken de horoscopen van de mannen op elkaar.
Zowel Assange als Bradley (geboren 17 december 1987) hebben een Zon-Uranus en een Mars-Pluto verband in de horoscoop, beiden hebben een dappere Maan in Schorpioen en beiden hebben die ambitie: Saturnus rijzend voor de Zon. Je zou kunnen zeggen dat twee serieuze en moedige outsiders elkaar gevonden hebben in de politieke strijd.
Zie ook Astropost: http://astropost.blogspot.nl/2010/12/similarities-of-charts-of-bradley.html

De horoscopen hebben overeenkomsten. Zoals altijd maakt het nogal verschil, echter, waar je bent en wat je beroep of positie is. Beiden zitten in beperking, maar de ambassade van Ecuador lijkt me toch prettiger dan jail. Een horoscoop kun je niet los zien van tijd en plaats, cultuur, geslacht en sociaal-economische omstandigheden. Het gaat erom wat je kunt doen met de middelen (horoscoop) die je hebt.

LINKS

NB In het artikel op Astropost zie je nog de horoscoop van Assange met tijd 14:05: http://astropost.blogspot.nl/2010/12/similarities-of-charts-of-bradley.html
Ook Edward Snowden heeft de Maan in Schorpioen en een belangrijke Mars (rijzend voor de zon) EN driehoek Pluto. Verder zie je een Venus driehoek Eris. Julian Assange heeft Venus quintiel Eris. Venus- Eris zie ik als de liefde voor de tweedracht, houden van stoken en oppoken. De link leidt naar zijn horoscoop.

Over Mars-Saturnus: http://www.astromarkt.net/mars-saturnus/

Reacties gesloten